Subota 25.04.2015.
18:31
Tanjug

Lečić: Vučiću, mi mislimo svojom glavom

Tanjug
Pristalice DS-a na skupu protiv Vlade Srbije na Trgu republike

Lečić je učesnicima, među kojima su simpatizeri i članovi DS, Nove stranke, Narodnog pokreta Srbije, Zajedno za Srbiju, sindikata "Sloga", pročitao pismo naslovljeno "Tati", uz ironično objašnjenje da su oni ta "bezobrazna, nezahvalna deca, koja nisu zahvalna kako tata vodi porodicu".

Oni, međutim, kako je rekao Lečić, nisu deca, već odrasli ljudi, misle svojom glavom i nemaju straha.

- Niko nema pravo da bolje tumači nas život od nas samih, jer najbolje znamo kakav je - naveo je Lečić, "čitajući" pismo.

 -Nije ovo tvoja država, već svih nas koji u noj živimo. Nisi tata, već jedan od nas, nisi na vlasti zarad sebe, već nas predstavljaš, mediji ne postoje zbog tebe, a ni policija. Tata, nisi ti jedini odgovoran za svoju porodicu. Vođa je veliki ako ume da delegira svoju porodicu -  "čitao" je Lečić i poručio premijeru da "ako sam ne poradi na tome, moraćemo mi, a to upravo činimo".

Ovo je demokratsko društvo, a ko se plaši demokrata nije demokrata, naglasio je on.

Učesnici skupa nose parole "Mali pali", "Firmu imaš, ličnu kartu nemaš", kao i karikature sa likom premijera Aleksandra Vučića uz poruku "Gotov si".

Ulice od Terazija do Trga Republike su zatvorene za saobraćaj.

Nakon mitinga, kako je najavljeno, planirana je protestna šetnja koja će ići Kolarčevom, Terazijama, Trg Nikole Pašića, Kneza Miloša i završiće se ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj gde će okupljeni građani ostaviti poruke Vladi Srbije. 

2024 © - Vesti online