Petak 24.04.2015.
19:55
Srna

"Hvala prosvetari, vi ćete prvi da živite bolje"

Tanjug
Prosvetari nas naučili lekciju: Aleksandar Vučić

On je u otvorenom pismu prosvjetarima naveo da će učiniti sve da oni budu prvi koji će osetiti one dobre rezultate teških mera koje je Vlada Srbije preduzela i koje su oni podržali.
 

- Hvala zato što razumete, hvala zbog žrtve koju ste podneli, i hvala zbog lekcije kojoj ste nas naučili. Vi jeste ti koji su pokazali šta znači učiniti nešto, ne za sebe, nego za svoju zemlju i za njenu budućnost", naveo je Vučić.

On je rekao da će njegov prvi zadatak biti da se svakom učitelju, profesoru, nastavniku u Srbiji vrati i pravo i razlog za dostojanstvo, u istoj onoj meri u kojoj su ga oni danas dali svojoj zemlji.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije potpisali su u petak sa Ministarstvom prosvete sporazum o mirnom rešavanju spornih pitanja i posebni kolektivni ugovor, čime je prekinut najduži štrajk u istoriji prosvete u Srbiji.

Štrajk prosvjetnih radnika skraćenjem časova na 30 minuta počeo je 17. novembra prošle godine. Dva od četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika obustavili su štrajk u februaru

2024 © - Vesti online