Petak 24.04.2015.
18:27
Tanjug

"Nećemo skoro izgubiti izbore"

Tanjug
Najvažnije je da državnici rade zajedno za svoje građane: Aleksandar Vučić

 -Nikada u savremenoj istoriji nisu bili bliži i bolji odnosi Srbije i Rumunije i teško da smo nekad imali bliže i bolje odnose između Srbije i Bugarske - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerima Rumunije i Bugarske, Viktorom Pontom i Bojkom Borisovim.

Prema njegovim rečima, upravo Krajovska grupa, čije je formiranje najavljeno u petak, dovoljan je dokaz dobrih odnosa.          

Vučić je rekao da ima dobru saradnju sa premijerima Bugarske i Rumunije i da, što se Srbije tiče, neće biti nikakvih problema u budućem zajedničkom delovanju.

- Što se Srbije tiče, nema problema ni za potpisivanje sporazuma ni za buduće delovanje - rekao je Vučić.    

Premijer je rekao da je prijateljstvo tri zemlje most za još bliže odnose svih građana i njihov bolji život i na teritoriji Rumunije i na teritoriji Srbije i na teritoriji Bugarske.

- U potpunosti smo otvoreni za svaku vrstu primedbe, za svaku vrstu rekacije, ali i za svaku vrstu zajedničkog sagledavanja eventualnih razlika - rekao je Vučić.

Srpski premijer je, navodeći da je stranka Borisova desno od centra, a rumunskog premijera levo od centra, rekao da ga ne zanima nikakav ideološki sukob i da je najvažnije ono što državnici rade za njhove građane.

 -Mi smo, kao politička partija, nešto desno od centra. Uzgred rečeno, do sad nismo izgubili izbore. Doći će verovatno i taj dan, ali neće biti skoro, ali je bitno ono što radimo za građane - rekao je Vučić.

On je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da su izbori u Srbiji bili pre godinu dana i da je tad SNS, stranka koju vodi, osvojila oko 50 odsto glasova.

- I kad budemo imali sledeće izbore ne brinite za rezultat - rekao je Vučić i dodao da je, bez obzira na to da li dobija ili gubi izbore, a prirodno je i jedno i drugo, važno da "pobeđuju zemlje".

Vučić je, odgovarajući na pitanja o položaju manjina u Srbiji, rekao da Srbija ima veoma korektan odnos i da se u toj oblasti rukovodi evropskim normama i standardima, ali da je uvek moguće bolje.

- Mislim da imamo dobar odnos kao vlada prema bugarskoj i rumunskoj manjini u Srbiji, ali sam siguran da uvek možemo da napravimo da to bude još bolje - rekao je Vučić i izrazio uverenje da ćemo u tom smislu imati podršku rumunskih i bugarskih prijatelja.

Vučić je danas u Krajovi učestvovao na trilateralnom sastanku predsednika vlada Rumunije, Bugarske i Srbije na poziv predsednika Vlade Rumunije Viktora Ponte.    

2024 © - Vesti online