Petak 24.04.2015.
15:15
mozzartsport.com

Srbija ima pet igrača na NBA draftu!

baloncestosevilla.com
Istinski talenat: Nikola Radičević

Pašajlić se najbolje snalazi na poziciji beka, a u trećem rangu takmičenja, tačnije Prvoj B ligi tokom sezone beležio je blizu 17 poena i 4,7 asistencija, čime je privukao ogromnu pažnju srpskih klubova na sebe. Jedan od najtalentovanijih igrača Užica našao se i na spisku mlade reprezentacije prošlog leta, pa je jasno da njegova karijera ide u pravom smeru.

Inače, Pašajlić je vlasnik jednog od najbržih postignutih poena u istoriji srpske košarke. Ekipa iz Užica gubila je rezultatom 86:88, u 4. kolu Prve B lige, a do kraja je ostalo samo 0,3 sekunde. Ipak, on je prihvatio loptu na osam metara, šutnuo i pogodio.

Radičević je odavno poznat srpskoj javnosti kao jedan od potencijalnih kandidata za mesto u timu Saše Đorđevića, a koliko je priča zapravo ozbiljna govori i činjenica da su brojni španski mediji zvali srpskog selektora da se raspitaju za "zdravlje" supertalentovanog košarkaša Sevilje. U najjačoj evropskoj košarkaškoj ligi do sada je knjižio po 7,3 poena, tri asistencije i 2,2 skoka po meču. Sa selekcijom Srbije do 18 godina je 2011. godine osvojio srebro, a godinu dana kasnije sa istom ekipom uzeo je bronzu.

2024 © - Vesti online