Petak 24.04.2015.
13:12
Vesti

Srpski jezik u dijaspori

Vesti

Cilj Upitnika za roditelje je da se utvrdi u kojoj meri su roditelji u dijaspori zainteresovani da svoju decu upišu u škole dopunske nastave srpskog jezika Ministarstva prosvete Republike Srbije i da li bi eventualno učestvovali u troškovima rada škola.
 
Upitnik za škole je namenjen školama, organizacijama, udruženjima, neformalnim grupama i pojedincima, koji organizuju bilo kakav oblik nastave srpskog jezika u inostranstvu. Podaci će biti korišćeni za podršku razvoju komunikacije Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova sa ciljem sticanja uvida u potrebe organizatora nastave i pružanja podrške nastavnom procesu.
 
Veze do oba upitnika se nalaze na naslovnim stranama sajtova Uprave za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova www.dijaspora.gov.rs i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja www.mpn.gov.rs. Na početku oba upitnika nalazi se obavezno mesto za odabir države: padajući meni u kojem treba da se odabere država za obe ankete otvara se klikom na "dvogled".
 
Direktan link do stranice sa upitnicima je:
http://www.dijaspora.gov.rs/ucenje-srpskog-jezika-u-inostranstvu

2024 © - Vesti online