Četvrtak 23.04.2015.
15:17
Srna, Tanjug

Lokalna vlast isterala Pajtića iz Gračanice

Tanjug
Poseta Kosovu uopšte nije dobro prošla: Bojan Pajtić

Pajtića, koji boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu u Metohiji, ispred manastira Gračanica sačekalo je dvadesetak pristalica Srpske liste, koji su negodovali zbog njegovog dolaska, posle čega je odlučio da, u pratnji Kosovske policije, napusti Kosmet preko administrativnog prelaza Bela zemlja na putu Gnjilane–Bujanovac, umesto preko Merdara putem Priština-Kuršumlija.

Ispred objekta Narodne kuhinje u Prekovcima okupilo se, takođe, dvadestak pristalica Srpske liste, koji su uzvikivali "neće moći - nećeš proći".

Predsjednik Okružnog odbora Demokratske stranke za Kosovsko Pomoravlje Predrag Stojković rekao je novinarima da je ogorčen zbog ovoga. On je istakao da je Pajtić trebalo da Narodnoj kuhinji uruči pomoć od 20 tona hrane.

- Rekao je ne želi da svađa Srbe i da se sa sunarodnicima "vuče i čupa" u porti ove svetinje - kaže izvor Srne.

Pajtić je u sredu popodne posetio Pećku patrijaršiju, a noćio je u Visokim Dečanima. Planom posete bilo je predviđeno da predsednik Demokratske stranke danas poseti Kosovsku Mitrovicu i Leposavić.

Predsednik Opštine Gračanica Vladeta Kostić zapitao je lidera DS Bojana Pajtića u kom svojstvu boravi na Kosovu i Metohiji i kako ga nije sramota da se za to vreme nije javio legitimnim predstavnicima Srba, koji čine sve da očuvaju srpsku zajednicu na tom području.

Kostić kaže da je duboko razočaran, iako se od Pajtića drugačije nije moglo ni očekivati, da lidera DS ne interesuje kako Srbi na KiM danas žive i sa kakvim problemima se suočavaju.

"Bojan Pajtić, očigledno, nastavlja politički cirkus, i u svemu, pa čak i kada dolazi u južnu srpsku pokrajinu, pokušava da sakupi jeftine i sramne političke poene, a pritom nema hrabrosti da razgovara sa građanima, koji nisu iz Demokratske stranke", naveo je Kostić.

On pita Pajtića i da li je to zato što se plaši da će ga Srbi iz Gračanice, i iz ostalih mesta na KiM, kroz koje je prošla njegova limuzina, pitati gde su nestale pare iz Razvojne banke Vojvodine i raznih vojvođanskih fondova.

2024 © - Vesti online