Četvrtak 23.04.2015.
10:15
Tanjug

NBA: Jedan "starac" se maltretirao, drugi dominirao!

Reuters
Što stariji, to bolji: Tim Dankan

Najzaslužniji za trijumf aktuelnog prvaka bili su Tim Dankan i "rezervista" Peti Mils koji je veću minutažu dobio zahvaljujući povredi Tonija Parkera, inače prvog plejmejkera "mamuza".

Sa 28 poena, 11 skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte Dankan je doneo preko potrebnu energiju saigračima koji su trijumfom u "Stejpls centru" anulirali prednost domaćeg terena sa kojom su Klipersi ušli u plej-of.

Za razliku od Francuza, koji je do povrede "mučio" i sebe i ostale oko sebe, Mils je svojom agresivnošću uneo sigurnost među saigrače, a sa njom i efikasnost.

Poređenja radi, za nešto manje od 30 minuta Parker je ubacio samo jedan poen, a Mils 18 za 19 minuta. Parker je, pritom, promašio svih šest šuteva iz igre, dok je Mils pogodio pet od devet, pri čemu dve trojke. Usput, iskoristio je svih šest slobodnih bacanja.

Uz Dankana i Milsa u pobedničkom timu istakli su se Kavi Leonard sa 23 i Boris Diao sa 12 koševa.

U poraženim Klipersima najjači utisak ostavio je Blejk Grifin prvim tripl-dablom u plej of karijeri. Za nešto manje od 47 minuta, koliko je proveo u igri, krilni centar Klipersa je ubacio 29 poena, 12 puta bio najviši u skoku i ostvario 11 produktivnih dodavanja.

Uz Grifina prelanu ocenu među Klipersima dobio je još samo DeAandre Džordan čiji učinak je iznosio 20 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Naredne dve utakmice igraće se u San Antoniju a prva od njih već u noći između petka i subote.

REZULTATI:

Istok: Atlanta - Bruklin 96:91 (2:0 u seriji)
Zapad: LA Klipers - San Antonio 107:111 (1:1), Memfis - Portland 97:82 (2:0).

2024 © - Vesti online