Sreda 22.04.2015.
22:36
S. Đurić - Vesti

Kad se zvezde umore od života

Tanjug/AP
Spasao ga brat: Oven Vilson

Veliki broj bogatih i popularnih zvezda pokušalo je da oduzme sebi život. I pored toga što imaju sve u životu i žive u raskoši, i oni pate od depresije. Prema pisanju italijanskih medija Nina Morić je pokušala sebi da oduzme život. Manekenka je presekla vene, a njena majka koja ju je pronašla u stanu, brzo je reagovala i odmah pozvala policiju.

- Dođite! Dođite što pre možete, moja ćerka je presekla vene - zvala je u pomoć njena majka Vranka.

Ubrzo je stigla i Hitna pomoć, a Nina je odmah prebačena u Opštu bolnicu u Milanu. Hrvatska manekenka sa italijanskom adresom je kratko posle prijema puštena iz bolnice. Povodom vesti o pokušaju samoubistva oglasio se i manekenkin dečko, Luiđi Favoloso.

- Tačno je, Nina je pokušala samoubistvo. Na to su je naveli bezosećajni ljudi - rekao je on.

Luiđi je izneo neke dvosmislene tvrdnje rekavši da je Nina bila žrtva manipulacije onih koji su pokušavali da od nje uzmu novac. Međutim, nekoliko dana kasnije, Nina je sve demantovala na Instagramu.

- Želim da se zahvalim svima koji su mi iskazali toliko ljubavi. Želim da znaju da sam dobro i da nisam imala nameru da oduzmem sopstveni život. Ono što su pisali mediji nije tačno, uključujući ono što sam rekla neverovatnom Luiđiju, koji je bio u Napulju kada se sve to dogodilo! U subotu uveče sam odvedena u bolnicu zbog nezgode koju sam doživela kod kuće (pala sam zbog niskog pritiska i lupila glavom). Tu činjenicu može da potvrdi i Hitna. Srećom, sada sam u redu, nije ništa ozbiljno. Potrebno mi je samo malo odmora - napisala je Morićeva na Instagramu i dodala da je šokirana svime što je objavljeno u medijima, jer "mama i njen sin imaju samo nju".

Ovo nije prvi put da se piše o Nininom pokušaju samoubistva. Na prvi pokušaj, kako su javljali mediji, Nina se odlučila zbog problema u vezi sa tadašnjim dečkom Fabriciom Koronom, kada se 2009. godine predozirala tabletama za spavanje.

Demoni prošlosti

AP
Bez muža nema ni života: Hale Beri

Glumica Hale Beri priznala je u intervjuu za magazin "Parade" da je pokušala da izvrši samoubistvo posle razvoda od poznatog bejzbol igrača Dejvida Džastisa. Ona se u dva navrata udavala i razvodila od slavnog sportiste, a kada je bilo konačno jasno da je zajednički život Berijeve i Džastisa definitivno završen, atraktivna tamnoputa zvezda pokušala je sebi da oduzme život. Ispričala je kako je odustala od te namere kada je pomislila na svoju majku Džudit.

- Bila sam u totalnom emotivnom rasulu i neverovatno depresivna. Razveli smo se 1996. godine posle četiri godine braka. U garaži sam pustila gas i čekala da počne da me guši, međutim, u momentu mi je u misli došla slika moje majke kako me pronalazi mrtvu. Ona se uvek žrtvovala za mene i jednostavno sam shvatila da bi samoubistvo bilo previše sebično. Sedela sam u autu i znala da me gas ubija, kada mi se u glavi pojavio prizor kako me pronalazi majka. Toliko se žrtvovala za nas decu da to nisam mogla da joj napravim. Moje samopouzdanje je bilo tada na vrlo niskim granama. Ali, tada sam sebi obećala da nikad više neću biti takva kukavica - izjavila je Hale.

Seks-bombe i tablete

Velika popularnost i izuzetna lepota nisu uvek garancija sreće. Najbolji primer za to su dve glumice koje su tokom života dizale ruku na sebe. Elizabet Tejlor je u februaru 1962. godine pokušala samoubistvo uzimanjem velike doze tableta za spavanje. Na isti način je život probala da okonča Brižit Bardo, fatalna plavuša i jedan od najvećih seks-simbola u istoriji filma. Ona je nekoliko puta pokušala samoubistvo, a u svojoj 26. godini je, kao i Liz Tejlor, popila veliku količinu tableta za spavanje, mešajući ih sa alkoholom.

Tajson se zakucao u drvo

I Majk Tajson, kome su seksualni skandali uništili veliku karijeru, odlučio je da u septembru 1988. godine oduzme sebi život. U Njujorku se kolima namerno zakucao u drvo, a ubrzo posle toga ova vest se našla u udarnim terminima svih američkih informativnih emisija.

Tuga zbog gubitka psa

Svetski poznat dreser pasa, Cezar Milan, u novom dokumentarcu pod nazivom "Cezar Milan: Istinita priča" otkrio je da je 2010. godine pokušao da se ubije. Nakon što mu je uginuo verni ljubimac Dedi, a supruga podnela zahtev za razvod, Cezar je uzeo prekomernu dozu tableta, koja ga je zamalo koštala života.

"Dedi je bio moj Buda, moj izvor smirenosti", rekao je tada Milan za AP.

I disko kraljica Dona Samer je 1976. godine, na vrhuncu svoje karijere, pokušala da skoči s 11. sprata jedne zgrade u Njujorku. I Elton Džon je pokušao da digne ruku na sebe. Rešio je da okonča svoj život gušeći se gasom, ali ga je u tome sprečio njegov tadašnji ljubavnik Berni Tapin, koji je naišao u poslednjem trenutku. Slavni muzičar je ovu mračnu životnu epizodu opisao u svom hitu "Someone saved my life tonight". Holivudski glumac Oven Vilson pokušao je da se ubije tako što je presekao vene, a u kući u Santa Moniki našao ga je brat Endrju.

Reuters/L.N.
Od bebi zvezde do bebi narkomana: Dru Barimor

Dru Barimor je svoju prvu ulogu dobila kada joj je bilo samo devet meseci. Radilo se o jednoj televizijskoj reklami. Veliku popularnost doživela je u sedmoj godini, zahvaljujući ulozi u holivudskom hitu "I. T." režisera Stivena Spilberga. Iznenadna slava koju je ova glumica osetila u svojoj najranijoj mladosti imala je i drugu stranu.

Dru je već u svojoj devetoj godini života postala narkomanka i alkoholičar, tako da je morala da ide na tretmane odvikavanja u prestižnim američkim klinikama. Kada je u 14. godini po ko zna koji put napustila jedan od rehabilitacionih centara, pokušala je samoubistvo. Na sreću, to joj nije uspelo. Princeza Dajana je u jednom intervjuu priznala kako se jednom prilikom bacila niz stepenice, i to dok je bila trudna sa prvim sinom Vilijemom. Odlučila se na to, zato što je želela da prekine svoj očajni život u braku... Sudbina je htela da 31. avgusta 1997. pogine u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

DRUGA STRANA MEDALjE: Oproštajno pismo Kurta Kobejna

Reuters/S.M.
Tužni komedijaš koji je zasmejava sve sem sebe: Robin Vilijams

Robin Vilijams, čija je smrt prošle godine šokirala svet borio se sa teškom depresijom i imao je problem da ostane trezan, pošto se dugi niz godina trudio da ostavi alkohol i drogu. Navodno je imao i finansijske teškoće. Medicinski istražitelj okruga Marin saopštio je na konferenciji za novinare da je slavni glumac, koji je pronađen mrtav u svojoj kući, prvo pokušao da iseče vene. Pored tela je pronađen krvavi džepni nožić, a na levoj ruci glumca posekotine. Pošto nije uspeo da iseče vene, uzeo je kaiš i obesio se.

Možda jedno od najsurovijih samoubistava izvršio je književnik Ernest Hemingvej. Naime, kada je osetio da mu zdravlje popušta i onemogućava život kakav je želeo da živi, izvršio je samoubistvo lovačkom puškom 1961, završivši kao i njegov otac 1928. godine. Hemingvej je bio pripadnik pariskog udruženja izgnanika dvadesetih godina 20. veka, i jedan od veterana Prvog svetskog rata, koji su kasnije bili poznati kao izgubljena generacija.

Sigmund Frojd je bio strastveni pušač prvo cigareta, a potom i cigara. Otud je 1923. dobio rak vilice. Umoran od bolesti i rastućeg antisemitizma, Frojd je izvršio samoubistvo uz pomoć doktora i svoje ćerke Ane. To se desilo svega 22 dana posle početka Drugog svetskog rata. Doktor mu je ubrizgao dozu morfijuma, koja ga je bacila u komu i iz koje se nikada nije probudio.

Reuters/F. P.
Najintrigantnija smrt na muzičkoj sceni: Kurt Kobejn iza supruge Kortni koja u naručju drži njihovu bebu

U muzičkom svetu pravu histeriju izazvala je vest objavljena 8. aprila 1994. godine. Toga dana samoubistvo je izvršio frontmen Nirvane, Kurt Kobejn, a njegovo telo je pronašao električar Gari Smit, koji mu je došao u kuću kako bi instalirao novi alarmni sistem.

- Već godinama nisam osetio zadovoljstvo niti prilikom slušanja, niti prilikom pravljenja muzike. Zbog toga sam osećao krivicu koja se ne može iskazati rečima. Kada bi se svetla ugasila i počeo huk iz publike pred naš izlazak na scenu, ja nisam osećao ništa. I samo postojanje grupe Nirvana postalo je teško opterećenje: "Mrzim je. Ne mogu da sviram s njima više. Nije zabavno. Ne mogu da živim na ovaj način" - pisalo je u oproštajnom pismu.

2024 © - Vesti online