Sreda 22.04.2015.
21:32
B. Grujić - Vesti

Odbojkašica na modnoj pisti

Luna sa sestrom Sarom

- Odbojku sam trenirala od prvog razreda osnovne škole i bila sam, mogu to slobodno da kažem, zaljubljena u šarenu "mikasa" loptu, a onda je najednom usledio rez... Otišla sam na jednu reviju genijalnog kreatora Vasilija Kovačeva, inače mog sugrađanina i u sebi osetila magiju koju pružaju svetla pozornice, odnosno piste i sama sebe ubedila da želim da se oprobam. Ubrzo sam našla modnu agenciju Foks u Beogradu i tako je sve krenulo - u jednom dahu priča Luna, opčinjena utiscima iz Milana.

Luna Sakradžija

- Par kastinga i onda taj famozni poziv, pa malo strepnja kako ću se snaći u tom svetu velikih svetskih imena u oblasti mode, sam predivni Milano... Sve to uticalo je veoma pozitivno na mene, ulilo mi dodatnu energiju, jednostavno blistala sam i nisu slučajno usledili pozitivni komentari Nikole Kasinija, sjajnog fotografa, i ostalih velikih imena koji su imali samo reči hvale za moj izgled. Osim onih redovnih protokolarnih svakodnevnih obaveza tamo, igrom slučaja, našla sam se u predivnoj milanskoj ulici gde se održavala Nedelja mode. Mnoštvo sjajnih manekenki, najpoznatije svetske modne kuće i njihovi najnoviji modeli... Zaista sam uživala - nastavlja Luna.

Odbojci je, kaže, rekla zbogom i sebe u budućnosti vidi u svetu mode.

- Uz veliku podršku roditelja, pokretač svih akcija je moja starija sestra Sara, sjajna odbojkašica pred kojom je, tako joj bar predviđaju, lepa karijera. Sve što sam do sada postigla u svetu mode, ostvarila sam upravo zahvaljujući velikoj Sarinoj podršci. Dok sam u Milanu radila reviju za Lankom, u jednom trenu kroz um mi je proleteo lik moje sestre i blistavi osmeh mi nije silazio s lica, a to su primetili mnogi stručnjaci i dopalo im se - otkriva svoju malu tajnu Luna Sakradžija.

Osim, naravno, Milana, koga je za nekoliko dana prošpartala uzduž i popreko, Luna, kao i sve mlade devojke u ovom poslu, sanja o pistama Pariza, Londona i Njujorka...

- To je nekako logičan sled i kada se u karijeri nešto tako i dogodi, slobodno možete pomisliti da ste dosegli sam vrh. Maštam o Njujorku i brendu Viktorijas sikret - kroz smešak nastavlja Luna i dodaje da ima veliku želju da upozna Njujork.

Dok je aktivno trenirala odbojku, svaki atom snage je davala i na treningu, a kamoli na utakmicama.

- Tako i u ovom poslu, moram još mnogo da učim i radim na finesama, ali se rada ne plašim i želim da uspem u manekenskoj karijeri - iskrena je Luna Sakradžija, dodajući da već ima nekoliko poziva za revije u evropskim metropolama, ali da ne želi da unapred priča o tome.
 

Uživa u pakovanju za put

"Putovanja su mi velika strast i uvek se unapred radujem kad je u planu neko pakovanje kofera i nova avantura. Nema veze da li su u pitanju mama i tata, sestra Sara ili dečko, uvek sam spremna za put. Tako je bilo i sada, pred polazak u Milano, satima sam pravila kombinacije, sparivala odeću i u svemu tome uživala", kaže Luna.

2024 © - Vesti online