Sreda 22.04.2015.
16:20
Tanjug

Turci nisu dozvolili Dodiku da odleti za Jermeniju

Tanjug
Turcima se izgleda nije svidelo dodikovo priznanje genocida nad Jermenima

Iz kabineta predsednika RS saopšteno je da se Dodik vraća u Banjuluku nakon višesatnog čekanja na aerodromu u Burgasu, u Bugarskoj, javila je agencija FENA.

- Iako je ranije dobio uredne dozvole za ovaj let, turske vlasti nisu dozvolile prelet preko njihove teritorije - navedeno je u saopštenju iz Dodikovog kabineta.

On je, na poziv predsednika Jermenije Serža Sargsjana, krenuo u Jerevan gde je trebalo od danas do 24. aprila da učestvuje u manifestacijama posvećenim obežavanju 100 godina od genocida nad Jermenima, navodi FENA.

Dodik je nedavno u Narodnu skupštinu Republike Srpske uputio tekst Deklaracije o priznavanju genocida nad Jermenima od 1915. do 1917. godine.

Na taj Dodikov potez reagovao je potpredsednik Repubike Srpske Ramiz Salkić, ocenivši "licemernim" Dodikovo ponašanje.

- Neprimereno je ponašati se na takav način i tražiti osudu zločina koji je počinjen tamo negde, a u isto vreme ne podneti za sve ove godine, koliko Dodik vrši vlast u bh. entitetu RS, deklaraciju Narodnoj skupštini RS o osudi genocida u Srebrenici, nazivajući to pravim imenom kao što to čini čitav svet - rekao je ranije Salkić.

2024 © - Vesti online