Sreda 22.04.2015.
10:55
blic.rs

Đorđević pohvalio, ali i kritikovao igrače Zvezde i Partizana

Tanjug
Stvorio zdravu atmosferu: Aleksandar Đorđević

- Već se čujem sa momcima i tražim neke stvari, ali ne one koje se tiču igre, već koje se odnose na ponašanje i koje moraju da izbace. Kao što je pričanje sa sudijama. Recimo, Kaliniću sam rekao da od početka godine gestikulira i da bi to morao da izbegne, jer je meni njegovo ponašanje interes. On predstavlja reprezentativca, a tu nema mesta negativnim stvarima u ponašanju. Neću da ih maltretiram, ali je jako bitno ponašanje, fer-plej, izjave…

Razgovor igrača sa sudijama je nešto na čemu Đorđević ozbiljno zamera.

- Šta oni uopšte imaju da razgovaraju sa njima? Igraj, bre, dečko, daj tri trojke zaredom i završi posao, jer ti si igrač. Dalje, u Partizanu igrač ide ispod bloka za Vilijamsa i Kalinića, primi tri trojke pa se onda ljuti na arbitre. Pa nemoj. Odgovori ti meni zašto si išao ispod bloka na pik-en-rolu. Čija je to greška - pita se Đorđević.

Stav Luke Mitrovića, kapitena Crvene zvezde, selektor izdvaja kao najpozitivniju stvar na derbiju.

- Jako mi se to svidelo. Poneo se kapitenski, sa Kalinićem je otišao da čestita rivalu, kapitenski je dao izjavu, svaka čast malom. Dakle, on je napravio jedan stepenik napred - rekao je Đorđević, i verovatno nagovestio poziv za igrača koji je bio na spisku, ali i prekobrojan za put na Mundobasket u Španiji prošle godine.

Atmosfera oko reprezentacije je sada sasvim drugačija, jer igrači žele da nastupaju za nacionalni tim.

- Naravno, lep je voz. Lepo ofarban, svima se sviđa da uđu u prvu klasu i sve je to meni jasno, ali bitno je da igrač ima tu zdravu ambiciju. Da kaže sebi kako je reprezentacija jedan od ciljeva u karijeri. To je fenomenalno, i to smo bili zacrtali - rekao je Đorđević, ali na kraju upozorio:

- Svaka neodogovrnost prema nacionalnom timu, dakle otkazi koji nisu opravdani, imaće određene konsekvence.

2024 © - Vesti online