Sreda 22.04.2015.
08:45
A. B. - Vesti

Državljanin Srbije nije kriv za ubistvo

wikipedia.org
Protiv Hrvata odvojeno suđenje zbog toga što smatra da je on ispalio smrtonosne hice u prodavca automobila

Optuženi Joan M. je od samog početka suđenja, koje je počelo tek 21. novembra prošle godine, tvrdio da je nevin. On, međutim, nije želeo da se izjašnjava o optužbama koje su mu bile stavljene na teret, a žena, koja je trebalo da rasvetli zločin, preminula od teške bolesti pre početka suđena.

- Sud je dobio pisanu izjavu te žene, koja je bila krunski svedok ubistva, ali je sudija Madlen Viseker procenila da u toj izjavi ima mnogo protivrečnosti, pa je zbog nedostatka dokaza optuženi državljanin Srbije oslobođen svih optužbi - preneli su mediji u Austriji, uz konstataciju da je državni tužilac Markus Ner najavio žalbu na presudu, tako da ova odluka još nije pravosnažna.

U optužnici protiv srpskog državljanina pisalo je da je Joan M. između 17. i 25. avgusta 2007. godine bio na putu s Tomislavom J. i jednim Hrvatom.

- Taj Hrvat i Joan M. su silom naterali Tomislava da krene s njima u Beč kako bi sa četvrtom osobom rešili neki finansijski spor težak oko 12.000 evra! Do tog sastanka nikad nije došlo, a telo Tomislava J, koji je ubijen hicima iz pištolja, nađeno je 25. avgusta 2007. godine nadomak jezera Fušlze kod Salcburga - pišu austrijski mediji.

Protiv Hrvata, koji je navodno učestvovao u ubistvu Tomislava J, tužilaštvo je pokrenulo odvojeno suđenje zbog toga što smatra da je on ispalio smrtonosne hice u prodavca automobila. Hrvat je pobegao iz Austrije i nije dostupan austrijskom pravosuđu. Prethodno je za zločin bio osumnjičen biznismen iz BiH, ali je istraga protiv njega obustavljena.

Optužba iz 2010. godine

Joan se našao na meti austrijskih vlasti nakon što ga je svedok optužio 2010. za ubistvo Tomislava J. Prema izjavi tog svedoka, Joan u avgustu 2007. godine došao u Beč u vozilu koje je bilo puno krvi. Joan je, međutim, tvrdio da nije sedeo u pomenutom automobilu, a Joanova supruga je potvrdila da je spornog dana bila sa Joanom na putu od Beča prema Srbiji.

2024 © - Vesti online