Ponedeljak 20.04.2015.
21:56
Tanjug

Stanislava Pak o Zorani i avionu: Ta ministarka hoće da predsednik padne

Tanjug
Stanislava Pak optužuje ministarku za "curenje" informacija o prosutoj kafi u avionu

Savetnica predsednika ocenila je, za Radio-televiziju Vojvodine, da ministarka Mihajlović "to radi" bez znanja premijera, "jer je njen cilj pozicija premijera ili predsednika države".

Pak Stanković je optužbe protiv ministarke Mihajlović povezala s medijskim napisima vezanim za incident s avionom kojim je Nikolić leteo za Vatikan, ali i sa njenim izjavama povodom odluke šefa države o učešću naše vojske na paradi u Moskvi.

- Kako je moguće da se informacija o prolivanju kafe pojavi u javnosti kad piloti ne smeju da je iznose 72 sata. Ali, to je brzo izašlo u javnost. Kome je u interesu i ko je to plasirao? Ako je informacija procurela iz Direktorata, gde je direktor kojeg je postavila ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović... Građanima je jasno ko stoji iza napada na predsednika Republike sa ciljem da Vlada i predsednik padnu... - kazala je savetnica Tomislava Nikolića u emisiji "Jedan na jedan" RTV-a.

Ona je ocenila da je cilj te informacije bio da se minimizira incident sa avionom i da se diskredituje predsednik.

Pak Stanković je izjavila i da informacije da je "falkon" kojim se prevozio predsednik ispravan nisu istinite i navela da je taj avion trenutno na remontu u Briselu, "jer se na probnom letu ispostavilo da je u pitanju ozbiljan kvar".

- Gospođa Mihajlović se bavi svim i svačim u ovoj zemlji. Ona preispituje i odluku predsednika o ucešću na paradi u Rusiji. Da li jedan ministar to treba da preispituje? - zapitala se ona, navodeći i da je učešće na paradi u Moskvi moralna obaveza Srbije prema Rusiji, te da u tom pogledu neće biti nikakvih reperkusija po proces evrointegracija zemlje.

Savetnica predsednika ocenila je i da "ta ministarka nema ni jedan rezultat,", dok je predsednik Srbije neposredno izabran na izborima. Ona veruje da ministarka Mihajlović "to radi" bez znanja premijera, "jer je njen cilj pozicija premijera ili predsednika države".

Pak Stanković je ocenila i da odgovornost leži na medijima, koji su "morali da provere informacije koje plasiraju" ali, kako je navela, njihova odgovornost nije ključna, jer su "mediji tu samo instrument".

Na pitanje da li očekuje reakciju premijera u tom pogledu, ona je odgovorila da su premijer i predsednik državnici koji se bave ozbiljnim pitanjima i da ne očekuje da se bave tabloidima.

2023 © - Vesti online