Ponedeljak 20.04.2015.
20:37
b92.net

Autobus stao zbog žene sa kucom u rukama

Reuters
Da bi mogla da se vozi autobusom, kuca mora u korpu

Kako je navela novinarka B92, koja je bila na licu mesta, vozač je ženi odmah rekao da ne može da se vozi sa psom u rukama i da mora da napusti vozilo, na šta je ona odgovorila da neće da izađe i da ima prava da se vozi sa svojim ljubimcem.

Autobus je krenuo, ali ga je posle destak metara vozač zaustavio i rekao da neće da nastavi da vozi dok ona ne izađe. Kako je naveo, on ne zna "da li je to kuče vakcinisano i možda bolesno". Žena je opet odbila da napusti autobus, posle čega su ostali putnici počeli da negoduju vozaču zbog toga što autobus stoji.

Pošto se pojavio novi autobus vozač je rekao putnicima da slobodno mogu da pređu u njega, a žena sa psom i dalje nije htela da izađe. Vozač je pozvao centralu, rekao da je u zastoju, na šta su mu poručili da ode u garažu pa je on putnicima rekao da ne može da ide dalje.

Kako navodi novinarka B92, žena sa psom u sledećem autobusu nije imala nikakvog problema i mogla je da se vozi neomateno.

Prema odluci Skupštine grada Beograda iz 2011. godine, ljubimci u vozilima gradskog prevoza mogu da se voze ukoliko nisu viši od 40 centimetara, i to od 9 do 13 sati i od 18 časova do ponoći.

Kako se navodi u Odluci o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, svi ljubimci moraju biti u transporterima koji treba da budu obezbeđeni katancem ili rajsferšlusom, a onemogućavaju da životinja pobegne ili dođe u kontakt sa drugim putnicima. Pod transporterom se podrazumevaju sanduk, kutija, kavez ili bilo koja druga čvrsta konstrukcija za prevoz životinja u vozilu, primerena vrsti životinja.

2024 © - Vesti online