Utorak 21.04.2015.
12:00
P. Bajić - Vesti - Foto: V. Sekulić

Srce puno zbog poklona

V. Sekulić
Nedostaje im sportska oprema: Mlađa grupa

Prvi deo slatkiša obradovao je male pacijente beogradskog Instituta za majku i dete, a podeljen je među obolelom decom na Hematoonkološkom odeljenju 2, u već tradicionalnoj akciji našeg lista sa svojim čitaocima, koju je predvodio Ilija Miki Vujović.

Kako su humani dijasporci iz Pariza, naši čitaoci "Vesti", među kojima i učenici iz francuskih škola iz mesta Pjerfit, Epon i Bondi, poslali toliko mnogo uskršnjih slatkiša, odlučili smo da iz iste pošiljke obradujemo decu u dve različite ustanove u srpskoj prestonici.

Pomoć dobrodošla

Ovaj projekat je besplatan za sve korisnike, a želja organizatora je da poboljša uslove i omogući više od dva jednosatna termina nedeljno. Projekat nema starosne granice, pa tako priliku da treniraju i da se druže imaju kako deca koja pohađaju osnovnu školu, tako i odrasli. Takođe, dobrodošla je i sportska oprema, kao i odeća i obuća. Svi čitaoci koji su u stanju da pomognu doniranjem sportske opreme mogu kontaktirati trenera Acu Kovačevića putem mejla:
kovacevicaca55@gmail.com ili broja telefona +381 6481 80043. I "Vesti" su vam na usluzi: 00381 11 3193 771.

Nedavno smo pisali o projektu Kluba malog fudbala Mungosi, pod nazivom "Futsal - igra za sve nas", koji je namenjen deci i odraslima sa invaliditetom i smetnjama u razvoju (sa intelektualnim teškoćama, oboleli od dečje i cerebralne paralize, sa Daunovim sindromom, autizmom, oštećenjem vida, sluha i drugim oboljenjima), a prvi pokloni su već stigli u ruke učesnika tog programa, njih preko 20.

Iako je bila Velika subota, oko polovine ukupnog broja članova, što iz grupe starijih po uzrastu, što onih koji su još uvek u osnovnoj školi, nije propustilo priliku da i tada, kao i svakog prvog dana vikenda, igra fudbal, trenira i vidi se sa čika Acom, kako oni zovu prvog čoveka KMF Mungosi i selektora reprezentacije Srbije u futsalu Acu Kovačevića, jednog od najboljih igrača malog fudbala svih vremena na prostorima bivše Jugoslavije.

Naravno, ne samo sa njim, već i sa mnogima drugima koji su uključeni u ovaj timski rad.

A onda ih je, između treninga dve grupe, dočekalo iznenađenje - paket pun slatkiša sa uskršnjim motivima. Zahvaljujući ovoj školi malog fudbala i prijateljima, navikli su na paketiće za Novu godinu, a ono što su dobili uoči Uskrsa za njih je bilo potpuno neočekivano, ali i veoma prijatno.

Strpljivo su sačekali da im slatkiše podeli njihov trener, a pre odlaska kućama su se zahvalili donatorima rečima: "Hvala vam puno", i krenuli kućama sa zadovoljstvom u srcima i prelepim osećajem u duši.

Nema sumnje da su pokloni i ovoga puta otišli na dobru adresu, u ruke onih koji ovakve darove znaju da cene, a radost pokažu na pravi način.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online