Ponedeljak 20.04.2015.
12:36
Tanjug

Zašto nam deca ginu: Auto škole izdaju dozvole na mufte

Tanjug
Nećemo odustati od reformi: Nebojša Stefanović

Stefanović je rekao novinarima i da je cilj novih propisa vezanih za rad auto škola da se poboljša kontrola polaganja testova i ispita i spreči izdavanje "mufte dozvola".

- Ako neko podržava da ne postoje računari (u auto školama) i da budu integrisani u upravljanje testovima gde ćete moći da proverite kako funkcioniše i da li je neko dobio vozačku dozvolu na mufte pa da nam deca posle ginu na ulici, očekujem onda  to i kaže - rekao je on.

Stefanović je naveo i da taj ko podržava tako nešto, bilo da je iz medija ili drugih oblasti da to i saopšti građanima "pa da vidimo kako će građani reagovati".

- Što se tiče MUP-a mi sve donosimo zbog svega što se dešavalo unazad godinama - deca nam ginu na ulicama i jedan od razloga za to je i što nemamo dovoljno uređen sistem - rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimi Rebić razgovaraće sa predtavnicima auto škola već ove nedelje.

- Razgovaraće koliko god bude trebalo samo je nemoguće da kroz razgovore odustanemo od svega u reformama jer zašto bi ih donosili - rekao je on posle sastaka sa belgijskim državnim sekretarom za azil i migracije Teo Frankenom.

Ispred Doma Narodne skupštine u prošli petak su protestvovali predstavnici auto-škola, jer, kako navode, Ministarstvo unutrašnjih poslova nije prihvatilo njihove predloge u vezi izmena Zakona o bezbednosti u saobraćaju.
 

2024 © - Vesti online