Ponedeljak 20.04.2015.
09:53 >> 12:11h
Tanjug, Vestionline

Prinudno sletanje aviona sa delegacijom BiH: Opet kriva kafa (indirektno)

wikimedia.org/RuthAS
Avion "Austrian Airlinesa" prevozio delegaciju BiH: Morao je prinudno da sleti (Foto: Ilustracija)

Brzom reakcijom avion je prinudno spušten na pistu u Vašingtonu.

Povređenih nije bilo, a 50 vatrogasaca gasilo je požar na motoru aviona.

Da, slučajno, neko nije prolio kafu po instrument tabli? Dešava se... Ispostavilo se da niko nije prolio kafu, ali da ona ipak jesta na neki način "krivac".

Uzrok aparat za kafu

Avion je, kako je guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić posvedočio portalu Klix.ba, poleteo s aerodroma u Vašingtonu i ubrzo je javljeno da zbog tehničkih problema mora prinudno da se vrati na polazno odredište.

- Posle smo saznali da se zapalio aparat za kafu. Nakon sletanja su stigle vatrogasna služba, policija i hitna pomoć. Sat-dva smo čekali u autobusima, nakon čega su nas obavestili da je avion neispravan - rekao je Kozarić.

Neki od putnika izjavili su kako su tokom leta mogli i da osete miris paljevine koji je, verovatno, poticao od neispravnog aparata za kafu.

Bosanskohercegovačka delegacija smeštena je u hotel i naknadno će im biti biti zakazan novi let - svi su dobro, ali su u šoku.

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak je, takođe, trebalo da bude na ovom letu ali je, kako saznaje N1, promenio kartu i otišao ranije iz Vašingtona, dok je delegacija iz Republike Srpske otišla avionom "Lufthanse", preko Minhena. Delegacija je boravila je u Vašingtonu na "Spring Meetingu 2015", gde su razgovarali s predstavnicima MMF-a.

2024 © - Vesti online