Ponedeljak 20.04.2015.
08:19 >> 10:36h
Tanjug

Peta žrtva salmonele u Vranićima

Reuters
Starija žena je imala simptome kao i ostali preminuli: grčeve u stomaku, dijareju i malaksalost (Ilustracija)

On je Tanjugu rekao da je u pitanju ženska osoba, koja je imala više od 86 godina i ranije bila smeštena u domu, ali je zbog epidemije prevezena u bolnicu u Čačku.

Milošević je rekao da je ta starija žena imala simptome kao i ostali preminuli - grčeve u stomaku, dijareju i malaksalost.

Direktorka čačanskog Zavoda za javno zdravlje, dr Ana Mišović podsetila je ranije da je 16. aprila prijavljena epidemija salmonele i konstatovano je da je obolela 41 osoba, među kojima su štićenici, osoblje ustanove i dvoje meštana.

- Najvažnije je da se broj inficiranih ne povećava. Uveden je svakodnevni epidemiološki nadzor, predložene su mere i epidemiolog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti redovno obilazi ustanovi - rekla je ona Tanjugu.

 Milošević: Dvoje zaraženih nestabilno, troje ide kući

Od osmoro pacijenata koji su zaraženi salmonelom u Domu za stare u Vranićima, a koji su smešteni u čačansku bonicu, dvoje je u nestabilnom stanju, troje će biti otpušteo na kućno lečenje, a troje zadržano u bolnici, izjavio je  jutros direktor te ustanove Radoslav Milošević.

Iz čačanskog Zavoda za javno zdravlje najavljuju da će preliminari rezultati sa uzorkovanih namirnica i briseva sa radnih površina biti poznati danas (20. april).

- Troje pacijenata će, najverovatnije, nakon dobijanja rezultata analize stolice biti otpušteno na kućno lečenje - rekao je Milošević Tanjugu i dodao da će još troje zaraženih ostati u bolnici kako bi se pratilo njihovo zdravstveno stanje.

2024 © - Vesti online