Nedelja 19.04.2015.
19:28
Tanjug

Renci: Zaustaviti trgovinu ljudima

Reuters
Nije poznat ukupan broj stradalih: Mateo Renci

Renci je dodao da Italija traži da ne bude ostavljena sama u rešavanju krize sa imigrantima, ne samo u operacijama njihovog spasavanja već i u zaustavljanju trgovine ljudima, preneo je Rojters.

Renci je na pres konferenciji kazao da je Italija rešena da pronađe odgovorne koji su organizovali putovanje imigranata koje se ovako tragično završilo i da ih privede pravdi.

Italijanski premijer je dodao da se moraju blokirati trgovci ljudima i sprečiti polasci brodova iz Libije koji prevoze imigrante.

On je novinarima rekao da u ovom trenutku nije poznat ukupan broj stradalih i dodao da može da potvrdi da su do sada pronađena 24 tela, a da je 28 ljudi spaseno.

Renci je, takođe, povodom najnovije nesreće pozvao lidere EU da održe hitan sastanak o problemu imigranata.

On je kontaktirao nekoliko lidera EU i pozvao na održavanje hitnog sastanka tokom sedmice na kojem bi se razgovaralo o rastućoj krizi sa imigrantima, kazao je njegov portparol, preneo je Rojters.

Strahuje se da se blizu 700 migranata udavilo kada se ribarski brod u kome su se nalazili prevrnuo u noći između subote i nedelje nedaleko od libijske obale.

2024 © - Vesti online