Nedelja 19.04.2015.
02:50
Vestionline

Kalinić: Bio je rat, u četvrtom meču očekujem...

abaliga.com/kk Partizan NIS
Napeto: Sudija Ilija Belošević smiruje strasti

Prema Kalinićevim rečima, zasluge za trijumf idu celoj ekipi. Ni njemu, koji je postigao 25 poena, ni Čarlsu Dženkinsu (22)...

- Pobeda je produkt kolektivnog rada. Odigrali smo dobro i "Đenka" i ja. Boban Marjanović je potcenjen od strane javnosti u prva dva meča, a videli ste koliko znači njegovo prisustvo i u napadu i odbrani. Tejić, Dangubić, Lazić... Svi su dali određeni doprinos - počeo je razgovor Nikola Kalinić.

O četvrtom susretu popularni Kalina je rekao:

- Crno-belima je taj meč "win or go home" (pobedi ili ideš kući). Nama je takođe važna, ali njima u ovom momentu gori pod nogama i to će publika sigurno osetiti. Videli ste kakvi su to navijači, fenomenalni. Nismo podlegli pritisku, osim u nekoliko navrata, a smatram da je to jedan od recepata za nedeljni duel - iskren je krilni igrač tima sa Malog Kalemegdana.

Veliku borbu krilni igrač tima sa Malog Kalemegdana vodio je sa najiskusnijim iz redova Partizana Aleksandrom Palovićem. U nekoliko navrata dolazilo je i do ozbiljnijih fizičkih kontakata.

- I on i ja smo imali veliku želju za pobedom. Nije to ništa lično, samo košarka. U drugom meču nam je nedostajala čvrstina i želeli smo da pokažemo da je i mi posedujemo. Hteli smo da nametnemo ratničku utakmicu. Na terenu je bio rat, a u nedelju očekujem još čvršću i težu utakmicu - mirnim tonom objašnjava Kalinić.

Srpski reprezentativac pružio je fenomenalnu partiju. Da li i najbolju od dolaska u redove Crvene zvezde?

- Verovatno da. Ma, sigurno - zaključio je Nikola Kalinić.

2024 © - Vesti online