Subota 18.04.2015.
15:19
Tanjug

"Ne dam pare za novi državni avion"

Tanjug
Ako avion ne radi, neaći će se drugi način za putovanje

- Ne, u ovom trenutku nemamo ni pravo ni novac da kupujemo avion, a ako hoćete i ne dam pare - rekao je Vučić novinarima upitan da li se razmišljalo o kupovini novog aviona za potrebe državnih zvaničnika.
 

Vučić je rekao da će država o tome moći da razmišlja kad budu povećane plate u javnom sektoru i penzije, ističući da bi takav avion koštao oko milijardu dinara.

- Mi tu milijardu dinara nemamo, ako avion radi, radi, ako ne radi, naći ćemo neki drugi način da putujemo - rekao je Vučić.

On je rekao da je prioritet države da ojača vojsku, kako bi se piloti, koji treba da štite građane, osećali bezbedno i da je to važnije od toga kako će državni vrh putovati.

- Suočavamo se sa tim da šta god uradite, nije dobro. Da kupimo novi avion, zar ne biste rekli - kupujete avion za vas dok narodu smanjujete plate - rekao je Vučić

Vladin avion "falkon", kojim je predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče poleteo za Vatikan, prinudno se vratio na beogradski aerodrom zbog kvara na jednom motoru, a poseta Svetoj stolici je otkazana.

2024 © - Vesti online