Petak 17.04.2015.
21:50
b92.net

San Antonio izabrao Srpkinju

fiba.com
Zapažena: Dragana Stanković

Naša 195 centimetara mlada reprezentativka trenutno igra za mađarski Šopron na poziciji centra.

Ove sezone prosečno postiže 9,8 poena uz 5,1 skokova za novog šampiona Mađarske, a 9,4 poena i 6,3 skokova u Evrokupu. Ona će biti 12. srpkinja u WNBA ligi, jer je 11. u februaru postala Ana Dabović.

- Imamo visoko mišljenje o Stankovićevoj. Igrala je sa našim bekom Kajlom Mekbrajd u Mađarskoj, pa smo imali priliku da je upoznamo. Mlada je, ima veliki potencijal - rekao je trener Starsa Den Hjuz.

Devojka rođena u Ljuboviji, tokom karijere je igrala u Bijeljini i Novom Gradu u Republici Srpskoj, a pre dve godine bila je najkorisnija igračica regionalne košarkaške lige.

Na U-20 Evropskom prvenstvu prošlog leta je košem u poslednjoj sekundi donela Srbiji bronzanu medalju, a prosečno je beležila 14,6 poena uz 9,5 skokova po meču.

San Antonio je proteklu sezonu završio u prvoj rundi plej-ofa, a titulu je osvojio Finiks Merkjuri. Nova sezona počinje 5. juna, a trajaće do 13. septembra.

Pored Dabovićeve, u WNBA trenutno igra još jedna naša košarkašica, Jelena Milovanović, a prethodno su boje Srbije branile Nina Bjedov, Gordana Grubin, Katarina Lazić, Mila Nikolić, Jasmina Perazić-Gipe, Sonja Petrović, Slobodanka Tuvić, Daliborka Vilipić i Milica Vukadinović.

U WNBA će još jedna devojka sa ovih prostora, mlada reprezentativka BiH Marica Gajić (20) iz Bijeljine, koju su kao 32. pika izabrali Vašington Mistiks.

2024 © - Vesti online