Utorak 27.04.2010.
17:17
Vestionline

Zli poručnik redovno u Koloseju

Nikolas Kejdž igra policajca Terensa Mekdonu, heroja Nju Orleansa. Mekdona je odlikovan nakon što je spasio žrtvu uragana Katrina koji je razorio grad.

Zbog povrede leđa koju je zadobio u toku akcije spašavanja, Mekdona počinje da uzima sve više sredstava za umirenje bolova, što ga vodi u zavisnost. Iako zavisnik, ne prestaje da tumara ruševinama Nju Orleansa u pokušajima da deli pravdu na način koji on smatra ispravnim.

Potpunom metežu u njegovom životu doprinose i prostitutka u koju je zaljubljen, kao i dileri narkotika, kockari i ostali polusvet razorenog Nju Orleansa. Istraga o ubistvu petoro afričkih emigranata uvlači ga još

Film je premijerno prikazan na Venecijanskom festivalu, a zasniva se na univerzalnoj priči o pokvarenom policajcu, te mnogi u njemu vide rimejk filma Ejbela Ferare sa Harvijem Kajtelom u glavnoj ulozi. Hercog tvrdi da to nikako nije slučaj.

Scenarista, Vilijam Finklstajn, pisao je veliki broj epizoda za popularne kriminalističke serije: "NYPD Blue", "L.A. Law", "Brooklyn South", "Law & Order". Ljubitelji “Zlog poručnika” ističu da je draž filma preteranost u svim detaljima, zbog čega film lako uvlači gledaoca u svet ludila sa kojim se glavni junak suočava.


"Zli poručnik: Nju Orleans“ je istovremeno tužan i manijakalno humorističan, a Hercog kaže da se publika nikada nije toliko smejala na projekcijama njegovog filma.

Uz Nikolasa Kejdža u filmu igraju i Val Kilmer i Eva Mendez.

2024 © - Vesti online