Petak 17.04.2015.
11:39
Srna

Grčka bi mogla da ustupi svoje vojne baze Rusiji?

Reuters
Na pomolu saradnja na svim nivoima: Aleksis Cipras i Vladimir Putin u Moskvi

Iliopulos podseća da je Grčka jedina zemlja NATO-a koja je pre nekoliko godina dobila ruske obrambene sisteme, i to izuzetnog kvaliteta.

Sada ti sistemi imaju probleme, a razlog je taj što bivše grčke vlasti, pod pritiskom zapadne alijanse, nisu posvetile dovoljno pažnje  tehničkom održavanju i modernizaciji tog naoružanja - upozorava on.

Iliopulos pozdravlja posetu ministra obrane Grčke Panosa Kamenosa Moskvi i ocenjuje da Zapad protiv Rusije vodi "neobjašnjivi rat" - prenose portali.

- Zapad  uvodi mere kojima krši međunarodno pravo, kao što su sankcije. U toku je i propagandni, psihološki i ekonomski rat protiv ruske Vlade, ruske države i ruskog naroda - ocenjuje grčki stručnjak.

Iliopulos podseća da je poseta aministra obrane Grčke Rusiji usledila samo nekoliko dana nakon posete premijera Aleksisa Ciprasa.

- Smatram da Grčka treba učiniti sve kako bi se približila Rusiji u sferi obrane. Protivvazdušna odbrana Grčke još se u znatnoj meri zasniva na ruskim sistemima  naoružanja - zaključuje Iliopulos.

2024 © - Vesti online