Petak 17.04.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: A. Čukić

Priznanje humanitarcima za veliko pregalaštvo

Na dobrom glasu: Igor Rašuča u "Vestima"

Volonteri organizacije koja postoji deset godina, a čiji dobar glas dosad nije došao u pitanje, neprekidno posećuju socijalno ugrožene srpske porodice u matici, administrativna granica prema Kosmetu im takođe nije problem, pomažu stanovništvo u Republici Srpskoj, u Crnoj Gori, Makedoniji, obilaze sugrađane u Hrvatskoj... "Više od milion evra izdvojeno je za socijalno ugrožene porodice. Trudimo se da porodicama obezbedimo najosnovnije uslove za život, ali i rad, kako bi vremenom sopstvenom snagom i angažovanošću uspeli da zarade za sopstvene potrebe", ističe Igor Rašula.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

U dosadašnjem radu organizacija Srbi za Srbe prikupila je više od milion evra u donacijama, a svakako najviše u vreme od kada je pokrenut projekat "Borba protiv poplava" i "Kosmet je Srbija". Srpski narod spreman je uvek da pomogne ljudima u nevoljama, ali samo onda kada se pošteno i otvoreno radi na dostavljanju pomoći", ističe Rašula objašnjavajući da se donacije, pre svega, prikupljaju putem zvaničnih računa pri svakom registrovanom ogranku organizacije.

Donacije u robi

Pomoć organizacije Srbi za Srbe isključivo se isporučuje u robi, dakle donacije u novcu su isključene. Vrednosti donacije po porodici variraju, ali se može reći da su u proseku oko 800 evra. Pomažemo u opremanju i dogradnji kuće, u poljoprivredi, stočarstvu, u mašinama za domaćinstvo i obradu zemlje, u uvođenju vode i struje, radovima na dogradnji i popravci štala i drugo, ističe Rašula kojem ovo nije prvo priznanje.

2024 © - Vesti online