Utorak 27.04.2010.
16:57
Tanjug

"SE će tražiti objašnjenje od Prištine!?"

Dragoljub Mićunović

On je dodao da je zakazao sastanak sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom i da će tokom večeri, ili sutra ujutru sa njim razgovarati.


"To pitanje će naravno zanimati verovatno i Ujedinjene nacije. Radi se o imovinskim pravima, o pravima nadležnosti i naravno štete zbog nasilnog prekidanja komunikacije", ocenio je Mićunović.


Prema njegovim rečima, pokušaj Euleksa da uključi nekog novog operatera koji bi navodno pokrio signal, predstavlja pokušaj da se nešto uradi bez ikakvih ugovora i bez dopuštanja ljudima da odluče kog operatera žele da imaju.


"Ta stvar trenutno može da stišava situaciju, ali ne može da rešava taj problem ni na pravni način, a naravno ni ekonomski. Savet Evrope će pratiti taj događaj pošto se ovde radi o očiglednom narušavanju ljudskih prava ili trpljenju ljudi", zaključio je Mićunović.


Govoreći o četvorodnevnom redovnom prolećenom zasedanju Saveta Evrope, Mićunović, koji predvodi srpsku delegaciju, je rekao da je usvojen amandman u Komitetu za migracije u kome se zahteva da se Romi ne vraćaju nasilno na Kosovo dok se tamo ne stvore uslovi za njihov normalan i bezbedan život.

2024 © - Vesti online