Petak 17.04.2015.
04:30
mondo.rs

Besplatne stvari koje možete da radite širom sveta

wikipedia.org/Thalion77
Ako želite da istražite Island - stopiranje je najpovoljniji način

Stopirajte na Islandu

Verovali ili ne, stopiranje je tamo uobičajeno, kako kod turista, tako i kod lokalnog stanovništva. Ova zemlja je proglašena najbezbednijom na svetu – bezbedna je toliko da žene stopiraju čak i kada su same.  Cene autobuskih prevoza su i do 100 dolara, a iznajmljivanje automobile je takođe skupo. U svakom slučaju, ne postoji jeftiniji ili zanimljiviji način da istražite Island, od stopiranja.

Reuters/L.B.
Prošetajte malo po Mađarskoj prestonici i upoznajte stare barove koji nisu fensi, ali su povoljni

Istražite stare barove u Budimpešti

Stari, ruinirani barovi uglavnom se nalaze u napuštenim zgradama širom Budimpešte. Ok, ne očekujte nikakve fensi kafiće, ali neki od ovih barova su zaista dobri. U ovim pabovima uglavnom se nalaze i neke umetničke instalacije, slike, i sve je dizajnirano tako da bar izgleda kao umetničko delo, a ne samo mesto gde ćete popiti kafu. Na sajtu ruinpubs možete naći listu ovakvih barova u Budimpešti. I da, ako želite da popijete kafu u nekom od ovih barova, to nije baš besplatno, ali ne košta čitavo bogatstvo.

huffingtonpost.com
Ako nemate novca za hotel ili hostel, probajte kauč surfing: Najbolji način da upoznate grad i ljude

Kauč surfujte - bilo gde

Tražite smeštaj za predstojeće putovanje? Na sajtu Couchsurfing možete da se informišete o besplatnom smeštaju, a pritom ćete upoznati i stanovnike mesta u koje putujete i verovatno od njih saznati mnoge zanimljivosti. Osim toga, lokalci će najbolje znati da vas dalje upute gde da jedete, pijete jeftino i šta možete da vidite besplatno.

Reuters/J.N.
Ispred Luvra ne morate samo da se slikate: Svake prve nedelje u mesecu ulaz u muzej je besplatan

Vidite Mona Lizu

Svake prve nedelje u mesecu, ulaz u Luvr je besplatan. Dakle, prve nedelje svakog meseca možete da šetkate pariskim Luvrom, a da ne platite 20 evra, koliko inače košta ulaznica. Pošto svi vole ono što je besplatno, očekujte da će biti gužva, pa dođite malo ranije, a obilazak Mona Lize i drugih atrakcija u muzeju sačuvajte za vreme pred zatvaranje muzeja, kad su već svi umorni.

Reuters/L.M.
Ako ste se našli u Londonu, obavezno posetite muzeje: Ulaz je besplatan - uvek

Posetite bilo koji muzej u Velikoj Britaniji

Ulaz u sve nacionalne muzeje u Velikoj Britaniji je besplatan, i to ne samo u određeno vreme, već uvek. Pre nego što se uputite tamo, istražite malo britanske muzeje na Internetu jer ih ima mnogo, naročito u Londonu.

2024 © - Vesti online