Četvrtak 16.04.2015.
12:47
Tanjug

"NATO vežba za rat sa Rusijom"

Reuters
Sprovođenje NATO planova predstavlja pretnju za ruskie nuklearne snage

- Ukoliko su prethodnih godina tokom manevara uvežbavana uglavnom pitanja rešavanja kriza i borba protiv terorizma, danas se prioritet daje rešavanju zadataka tokom vojnih aktivnosti sa uslovnim protivnikom, u kom se lako prepoznaje Ruska Federacija - rekao je on a prenosi RIA Novosti.
 

Rusko ministarstvo odbrane je zabeležilo intenziviranje vojnih aktivnosti NATO u blizini ruskih granica, rekao je Gerasimov a prenela ruska novinska agencija Tass.

- U 2014. godini u poređenju sa 2013. broj ulazaka brodova u Crno more država NATO koje ne pripadaju regiji Crnog mora povećan je četiri puta, broj letova izviđačkih aviona u blizini ruskih granica povećan je dva puta a broj letova aviona ranog radarskog upozorenja - devet puta - rekao je on.

 -Od početka 2014. godine broj operacija NATO drastično je povećan - rekao je Gerasimov.          

Prema Gerasimovu broj NATO vežbi povećan je prošle godine  praktično za 1,8 puta, u poređenju sa 2013. godinom.

Sprovođenje planova NATO i SAD o raketnoj odbrani predstavlja realnu pretnju za ruske nuklearne snage, rekao je Gerasimov, na Konferenciji o međunarodnoj bezbednosti u Moskvi.

Rusija je primetila nagli porast broja letova aviona NATO-a blizu ruskih granica, izjavio je juče stalni ruski predstavnik pri NATO Aleksandar Gruško.

2024 © - Vesti online