Četvrtak 16.04.2015.
11:44
Tanjug

Rusi pitaju, Putin odgovara: "Sankcije neće trajati doveka, nismo mi Iran"

Reuters
Spreman da da odgovore: Vladimir Putin

Na pitanje da li bi sankcije mogle da ostanu na snazi više decenija, Putin je rekao da "Rusija nije Iran", preneli su ruski mediji.

Putin je istakao da će sankcije primorati Rusiju da modernizuje svoju industriju i poljoprivredni sektor, tako da nema potrebe da se čeka da one budu ukinute.

Predsednik Rusije je izjavio da smatra da se Moskva dobro ponela sa ekonomsik rizicima, i da očekuje oporavak ekonomije za dve godine.

U emisiji koja će trajati nekoliko sati Putin će pričati o najvažnijim pitanjima domaće i spoljne poltike.

Svi koji žele da mu postave pitanje mogu to da učine preko telefona, preko interenta ili preko aplikacija na telefonu.

- Do sada je bilo 1,2 miliona telefonskih poziva, 24.000 MMS i 285.000 SMS poruka, 6.500 video snimaka i 190.000 i-mejlova poslatih na veb sajt - rekao je u sredu portparol ruskog predsednika Dmitrij  Peskov, prenela je agencija Tass.

Putin 13. put učestvuje u emisiji "Direktna linija", gde uživo odgovara na pitanja građana Rusije na razne teme, a program zajednički organizuju dva državna televizijska kanala - "Kanala 1" i "VGTRK".

Prošlogodišnja emisija trajala je nešto manje od četiri sata, a najduži maraton Putinovih pitanja i odgovora trajao je četiri sata i 47 minuta.

Pratite uživo - Vladimir Putin odgovara na pitanja građana i novinara: 

2024 © - Vesti online