Četvrtak 16.04.2015.
11:40
Tanjug

Zeri: "Srpska" čeka poziv Mustafe

Beta/A. Z. B./DS
Srpska lista mora se vratiti u institucije: Aleksandar Jablanović

Jablanović je, govoreći o najavljenim protestima za 18. april koje organizuje opozicija na Kosovu gde je jedan od zahteva neosnivanje ZSO, rekao da takvi protesti još više komplikuju njihov povratak u institucijama.

- Čekaćemo kako će da prođu protesti, da li će biti nasilja ili ne i videćemo šta ćemo potom da radimo - rekao je Jablanović.

On je je izrazio očekivanje da će se posle protesta sastati sa koalicionim partnerima i kako je naveo Mustafa je taj koji treba da pozove listu Srpska na sastanak.

Prema njegovim rečima, Mustafa i Tači žele da nađu rešenje, ali da se ne angažuju dovoljno u odnosu sa listom "Srpska" kako bi se ona vratila u institucije.

Govoreći o tome da nekoliko srpskih predstavnika traži da se lista "Srpska" vrati u institucije i po njima neucestvovanje samo otežava život Srba na Kosovu, Jablanović nije se složio.

- Upravo naši zahtevi su da se poboljša život Srba. Zašto treba da budemo mi u institucije ako ne budemo ništa učinili za živote Srba na Kosovu - rekao je Jablanović.

2024 © - Vesti online