Sreda 15.04.2015.
18:09
mondo.rs

Muškarci, ipak, vole glupače?!

adorabletab.com
Što manje pametna to bolje? Hm, ovo mnogo govori o muškarcima!

U studiji je učestvovala 121 osoba, a rezultati pokazuju da inteligentne žene partneri vide kao "problematične". Naravno, kod muškaraca je ova osobina poželjna. (Dvostruki aršini, zar ne?!)

Ako vi, kao i mi, odbijate da poverujete u ovo, naučnici imaju objašnjenje zašto muškarci vole "glupače".

- Uspešne muškarce privlače manje uspešne žene, ne zato što žele da ona bude glupa,već zato što žele ženu kojoj će partner, a ne posao, biti na prvom mestu - kažu stručnjaci.

Jednostavnije rečeno, oni ne žele inteligentnu ženu jer to znači da bi se ona bavila nekim ozbiljnim, zahtevnim poslom i imala manje vremena za njega.

- Šta bi onda pametne, uspešne žene koje ne žele da ostanu same, trebalo da rade? Trebalo bi da se skrase sa partnerom koji je obrazovan manje nego one - kaže Linda Hiršman, autorka knjige Go to Work.

Dakle, ako ste posvećene karijeri i želite muškarca koji će to da podržava, radite ono što muškarci rade godinama unazad - tražite nekog manje obrazovanog i uspešnog nego što ste vi.

I izgleda da su je mnoge dame poslušale! Prema podacima Pju istraživačkog centra, u 2012. godini se 21 odsto žena udalo za manje obrazovane muškarce.

2024 © - Vesti online