Sreda 15.04.2015.
16:32
Tanjug

"Građani na severu Kosova uplašeni"

J. L. Petković
Zapaljivom retorikom podižu tenzije: Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić

- Građani Severene Mitrovice su uznemireni i uplašeni nakon incidenta koji se desio na samom mostu i koristim ovu priliku da pozovem zvanicnike iz Prištine da svojom zapaljivom retorikom ne doprinose podizanju tenzija u samom gradu i da osude svaku vrstu nasilja, bez obzira iz koje zajednice  to nasilje dolazi - rekao je Rakić l istakao da ako Kosovska policija ne uhapsi odgovorne za incidente postoji opasnost da se incidenti ponove.

Na severu Kosova u poslednjih nepunih nedelju dana dogodilo više vrlo ozbiljnih incidenata.

Serija incidenata u Kosovskoj Mitrovici započela je prošlog četvrtka kada je grupa od pet još uvek neidentifikovanih osoba prešla glavni most na Ibru i napala trojicu srpskih mladića. Jedan je tada teže povređen.

Vatrenim oružjem povređene su dve osobe u Kosovskoj Mitrovici, jedna je izbodena oštrim predmetom, najverovatnije nožem, pretučena su tri Albanca i dva Bošnjaka.

Nepoznate osobe pucale su na policijsko vozilo a na parking policije u Zubinom Potoku bačena je eksplozivna naprava. Jedna osoba se vodi kao nestala. Ni jedan od ovih incidenata Kosovska policija nije do danas uspela da reši.

2024 © - Vesti online