Sreda 15.04.2015.
16:20
Tanjug

Gotova grejna sezona u Beogradu

Z. Dedić
Biće Elektrane u pripravnosti do 3. maja: Radijatori će biti hladni ukoliko srednja dnevna temperatura bude niža od 12 stepeni Celzijusa

Prema toj odluci Skupštine grada Beograda, Beogradske elektrane će, u periodu od 16. aprila do 3. maja, isporučivati toplotnu energiju potrošačima danima za koje, u poslednjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana, Republički hidorometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu od 12 stepeni Celzijusa ili nižu.

To znači da će svi toplotni izvori preduzeća od 16. aprila do 3. maja biti u pripravnosti i u potpunosti spremni da isporučuju toplotnu energiju potrošačima ukoliko se ispune navedeni temperaturni uslovi.

Beogradske elektrane će od 4. maja preći u fazu remonta svih proizvodnih postrojenja i, prema potrebi, pojedinih delova distributivnog sistema u sklopu priprema za narednu grejnu sezonu.

Daljinsko grejanje Beograda funkcionisalo je stabilno u grejnoj sezoni 2014/2015., u kojoj nije bilo dugotrajnih i većih poremećaja u proizvodnom i distributivnom sistemu, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online