Sreda 15.04.2015.
15:44
Tanjug

Vulinu em milo, em drago zbog Hadžića

Tanjug i en.wikipedia.org
Nada se Vulin da će se Hadžiću popraviti zdravlje u Srbiji

- Mogli su i ranije da ga puste, očigledno je čovek teško bolestan i ovo je prilika da mu bar malo popravimo zdravstveno stanje - rekao je Vulin novinarima u Palati Srbija.

Na pitanje novinara o zahtevima Haškog tribunala vezanim za lidera radikala Vojislava Šešelja, Vulin je kazao da Vlada Srbije čeka nalaze o njegovom zdravstvevnom stanju, te da će tek tada zauzeti stav o tim zahtevima.

Ministar je ponovio da o tom tribunalu "ne misli dobro", da je Šešelj pušten na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga, kao i da u Hag može biti vraćen samo ako mu se zdravstveno stanje značajno popravilo.

Ljajić: Hadžić večeras (15. april) stiže u Srbiju

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da će se haški opstuženik Goran Hadžić, kojeg je Tribunal pustio na privremenu slobodu večeras vratiti u Srbiju.

- Karte su kupljene i on se večeras vraća u Srbiju. Koliko će boraviti u Srbiji mi nemamo pravo da kažemo, ali neće dugo. On će imati obavezu koje je odredilo Žalbeno veće Tribunala. Za vreme boravka u Srbiji država je dužna da obezbedi da se Hadžić adekvatno leči, ali i da država vrši kontrolu i nadzor njegovog kretanja dok se nalazi u Novom Sadu i da o tome izveštava Haški tribunal - rekao je Ljajić i naglasio će obaveze koje je država preuzela davanjem garancija za Gorana Hadžića u potpunosti ispoštovati.

- On (Hadžić) je obavezan da bude u svojoj kući od 23 sata uveče do sedam sati ujutru. Ukoliko bude potrebe da ide u zdravstvene ustanove to će takođe biti pod nadzorom i kontrolom i tome ćemo izveštavati Tribunal - rekao je Ljajić, koji je potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.   

2024 © - Vesti online