Sreda 15.04.2015.
12:52
Tanjug

Keri stigao u Libek...Keri napustio Libek

Reuters
Brzinski, tek da kaže da je bio: Keri

Keri, koji sinoć nije mogao da stigne u Libek zbog obaveza u Americi u vezi sa iranskim nuklearnim programom, došao je tek danas u ovaj grad, zadržao se oko devedesetak minuta i otišao u pravcu Hamburga, odakle leti za Vašington, prenose mediji. E, to se zove "blic poseta"!

Domaćin skupa, šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer primio je sinoć goste ispred istorijske većnice u Libeku, a ovaj susret koji danas završava, trebalo bi da posluži kao priprema za samit šefova država ili vlada G7, koji će se održati u junu u bavarskom dvorcu Elmau, javljaju mediji.

Susret šefova diplomatije G7 obezbeđuje oko 3 500 policajaca, što je, prenose mediji, naišlo na negodovanje pojedinih građana Libeka, zabiruntih za troškove celog ovog događaja.

Na dnevnom redu sastanka šefova diplomatija G7 nalaze se konflikt u Ukrajini, situacija u Iranu, Jemenu, Siriji i Iraku, kao i epidemija ebole u zapadnoj Africi.

Na skupu učestvuju šefovi diplomatija Francuske, Velike Britanije, Italije, Japana, Kanade i Amerike, kao i visoka predstavnica za spoljnu politiku Evropske unije Federika Mogerini.

Na skupu ne učestvuje Rusija, naglašavaju mediji. 

2024 © - Vesti online