Utorak 14.04.2015.
21:48
Tanjug

Svetska liga: Srpski "delfini" potopili i Rusiju

waterpoloserbia.org

Najefikasniji u timu Srbije: Filip Filipović (Foto: Arhiva)

Srpski vaterpolisti su ranije obezbedili učešće na završnom turniru u Italiji, ali su upskos tome maksimalno angažovano ušli u meč i opravdali ulogu favorita. Najefikasniji u pobedničkom timu sa po dva gola bili su Filip Filipović, Stefan Mitrović i Nikola Jakšić, dok su se jednom u listu strelaca upisali Mandić, Ranđelović, Ćuk, Aleksić i Stojanović. 

Izabranici Dejana Savića prethodno su bili bolji od Španije u Nišu (9:1) i Madridu (15:9), Nemačke u Hamburgu (19:10) i Kragujevcu (14:8) i Rusije u Astrahanju (17:8).    

- Drago mi je da smo Kruševljanima poklonili pobedu. Odlična atmosfrera, imali smo određenih problema sa povredama, igrali smo sa jednim centrom, bez Rađena.. I to je poučno za nas. Ispunili smo prvi deo cilja. Sada nam predstoji da u Bergamu probamo da osvojimo prvo mesto - rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.  

Srbija je branilac trofeja Svetske lige, a ovogodišnje takmičenja ima poseban značaj pošto će pobednik izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. U drugom meču grupe B Španija večeras od 20.30 u Barseloni dočekuje Nemačku. Završni turnir Svetske lige biće održan od 23. do 28. juna u italijanskom gradu Bergamu.

2024 © - Vesti online