Sreda 15.04.2015.
08:44
Ž. M. - Vesti

Zbog pape na proveri svaki metar Sarajeva

Reuters
Dolazak pape obezbeđivaće više od 10.00o ljudi

Ivica Veličan, direktor sarajevskog aerodroma, izjavio je da se svaki dan obavljaju različiti poslovi da bi sve bilo spremno za doček poglavara Rimokatoličke crkve.

- Mi smo dobili dva protokola, naš državni i vatikanski, i u skladu s njima i radimo. Poseban naglasak stavljen je na sigurnost, a sve je to potrebno i tehnički pripremiti. Ovo je velika poseta i za vernike, ali i za sve građane BiH - rekao je Veličan.

Vatikanska delegacija već je dvaput obilazila aerodrom i ta tačka se tretira na poseban način, budući da je reč o prvom mestu na koje će papa doći. Poseban aspekt priči daje opasnost od islamskog ekstremizma čije je postojanje u BiH nesporno.

Stoga se očekuje da će dolazak pape obezbeđivati više od 10.000 ljudi! Zasad je do detalja pregledan prostor stadiona Koševo, gde bi papa mogao držati centralni govor, kao i ulice kojima bi trebalo da se kreće, kao i prostorije u kojima će se zadržavati.

Vlasti BiH formirale su Organizacioni odbor za doček u kome su najviši državni funkcioneri. Poslanik u Predstavničkom domu Borjana Krišto (HDZ BiH) potvrdila da je pripreme teku po planu.

- Sve što se radi na tehničkom, organizacionom i sigurnosnom planu ide utvrđenom dinamikom i o svemu će mediji biti pravovremeno obavešteni - rekla je Borjana Krišto.



 

2024 © - Vesti online