Utorak 27.04.2010.
15:34 >> 17:52h
Srna

Bramerc: Hapšenje Mladića je prioritet!

Bramerc je najavio da će polovinom maja meseca boraviti u Beogradu
 


"Smatramo da je ključ njihovog hapšenja u Srbiji i zato aktivno radimo sa vlastima u toj državi da se ova hapšenja realizuju", rekao je Bramerc Srni nakon razgovora sa rukovodstvom opštine Srebrenica.

On je naveo da se isto tako traži i od zemalja u regionu da pomognu hapšenje begunaca, kao i od međunarodne zajednice i Evropske unije da daju podršku u pogledu hapšenja.

"Važno je za kredibilitet Haškog tribunala da preostala dva begunca budu uhapšena kako bi se ispunio mandat Tribunala", rekao je Bramerc i dodao da je isto tako važno i za kredibilitet međunarodne zajednice da Mladić bude uhapšen jer je odgovoran za navodno činjenje zločina.

Bramerc je naveo da je tokom prve posete Srebrenici, u razgovoru sa predstavnicima udruženja srebreničkih žrtava, izrazio svoje poštovanje prema žrtvama i porodicama, te "prema njihovoj borbi da istraju u dokazivanju pravde".

Govoreći o suđenju Radovanu Karadžiću, Bramerc je rekao da je "genocid važan deo optužnice u procesu protiv Karadžića pred Haškim tribunalom".

Podsetivši da je već nekoliko svedoka bilo u Hagu i svedočilo, Bramerc je rekao da će suđenje Karadžiću pokazati koliko je važno hapšenje preostalih begunaca.


Bramerc od ponedeljka boravi u trodnevnoj poseti Bosni i Hercegovini, u okviru priprema izveštaja za Savet bezbedosti UN o saradnji država regiona sa sudom u Hagu.

2024 © - Vesti online