Utorak 14.04.2015.
02:30
24sata.hr

VIDEO: Sa njim počinje seksualna revolucija

Jutjub
Kondom budućnosti? Zadovoljstvo veće sa njim nego bez njega

Najčešći izgovor zašto muškarci ne vole kondome jeste taj da im kvare užitak - zbog toga, australijski naučnici sa Volongongn univerziteta rade na dizajniranju kondoma koji poboljšavaju osećaj zadovoljstva. Kondomi se prave od hidrogela koji je snažan i fleksibilan materijal, a ponaša se kao ljudska koža

Ideja je krenula još 2013. godine kada je tim na čelu s Robertom Gorkinom dobio 100.000 američkih dolara na raspolaganje s ciljem razvoja kondoma nove generacije. Kondomi bi imali funkciju samopodmazivanja odnosno ispuštanja lubrikanta. Trebalo bi da pruže veće zadovoljstvo i seks s njima trebalo bi da bude veći užitak nego bez njih.

- Cilj nam je bio da napravimo materijal koji može da zameni lateks. Hidrogel je tu već vekovima, ali njegova upotreba je postala značajna tek kada je počeo da se koristi u protezama, očnim implantima i venama- istakao je Robert Gorkin dodavši kako će im u projektu pomagati i kolege sa Univerziteta Melburn.

- Vremenom ćemo vršiti testove i videti kako kondomi utiču na mozak i pružaju li zaista veći užitak od lateksa. Ako napravimo takve kondome koje će ljudi s užitkom koristiti, smanjićemo rizik od polno prenosivih bolesti - napomenuo je Gorkin.

2024 © - Vesti online