Ponedeljak 13.04.2015.
08:44
Tanjug

"Ramine izjave me čine nervoznim"

wikipedia.org
Kukan: Kad se nešto desi, mostovi stradaju prvi

Predsednik parlamentarne grupe za Srbiju u EP je za list "Blic" rekao "da mu se ne dopadaju takve izjave".

Kukan je naveo da odnosi Srbije i Rusije direktno ne utiču na pregovore Beograda sa EU, ali da utiču sve političke odluke i ponašanja, kao i generalna slika o zemlji.

- Nije tačno da godinu dana nakon što zemlja postane kandidat sve krene da se dešava, jer sve mora da prođe skrining, i to će se desiti ubrzo. Vaš posao će se uskoro isplatiti- poručio je Kukan i dodao da se nada da će to biti ove godine.

On je istakao da u EP ne postoji nikakav pisani dokument gde se zahteva da Srbija prizna Kosovo.

Na pitanje da li je za Srbiju problem to što učestvuje u Moskvi na vojnoj paradi 9. maja, Kukan je rekao da je to naša odluka i da nam niko ne može reći šta da radimo.

- Ali, ako tamo niko iz EU ne ide osim Vojske Srbije, to će sigurno biti negde pomenuto ili zabeleženo od nekih država članica- izjavio je Kukan i dodao da ne treba zbog toga očekivati ozbiljne posledice.

Na pitanje može li Srbija da bude neutralna kada su u pitanju EU i Rusija, Kukan je rekao da lično misli da je "danas nemoguće biti neutralan".

- Ne vidim prednost toga da budete nečiji ''most'', jer kad se nešto desi, mostovi obično stradaju prvi- rekao je predsednik parlamentarne grupe za Srbiju u EP.

2024 © - Vesti online