Ponedeljak 13.04.2015.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević

Umesto radosti - tuga

Slavoljub Stoilković s donacijom

- Novac je stigao u pravi čas. Majka je umrla u 81. godini, ali je duže vreme bolovala i bila vezana za krevet. Supruga Radica vodila je računa o njoj do poslednjeg trenutka. Za njom svi tugujemo, a posebno deca, moj nepokretni sin Bojan, kao i ćerke Bojana i Miljana. Deca su potresena jer im je baka mnogo značila, a živeli smo svi zajedno u jednoj sobi koja je ostala čitava u staroj višedecenijskoj kući. Hvala dobrotvoru, neka mu se dobro dobrim vrati, nama je puno pomogao u ovom teškom času - kaže Slavoljub i obećava da će ispoštovati sve pravoslavne obrede do godišnjice smrti svoje majke.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Bojan, iako je vezan za kolica, svakog jutra sa oduševljenjem odlazi u školu. Nevolje nastaju kada padne sneg ili jaka kiša i kada ne mogu kolima da izađem iz zaseoka. Tužno je gledati ga kad ostane kući, a ja sa devojčicama, sedmogodišnjom Bojanom i šestogodišnjom Miljanom krenem peške. Sa njim učitelj posebno radi u školi jer kod kuće nema uslova za učenje. I pored toga, vredan je i radan i položiće treći razred osnovne - priča Slavoljub koji sa suprugom vodi računa i o bratu Goranu (43), psihičkom bolesniku, a takođe i o ocu Milanu (74).

Temelj na proleće

Borba za opstanak porodice se nastavlja, a Slavoljub priznaje, da je sve lakše zahvaljujući donacijama naših čitalaca. "Nećemo odustati od pokušaja da sagradimo na obližnjem placu skromnu kućicu za sve nas. Prvo, kako smo obećali i našim dobrotvorima, iskopaćemo sami temelj", ističe Slavoljub koji se odmara ovih nekoliko dana jer za Vaskrs ne radi škola u koju inače svakodnevno vozi decu starom ladom, uskim zemljanim putem do centralnog sela Barelića.

- Svi zajedno držimo se na okupu, svako zna svoje zaduženje kako bismo opstali u ovoj divljini. Radujemo se svakom dinaru koji dobijemo i trudimo se da ga sačuvamo kako bismo ovog proleće okrenuli novu stranicu i pokušali novi život na vekovnom ognjištu uz svoj rad - kaže Slavoljub, skromni domaćin u čijim očima se vidi tuga za umrlom majkom.
 

2024 © - Vesti online