Nedelja 12.04.2015.
20:26
Tanjug

Voša na krovu Evrope!

okvojvodina.org
Veliki uspeh odbojkaša Vojvodine (Foto: Arhiva)

Vojvodina je u prvom duelu u Novom Sadu pobedila sa 3:1, zbog čega joj je u Portugaliji bilo potrebno da osvoji dva seta i to je učinila već u prve dve deonice. Ekipa Strahinje Kozića je u prvom finalu u klupskoj istoriji prigrabila trofej, a najveći uspeh do sada bilo joj je treće mesto u Ligi šampiona. 

Odbojkaši Vojvodine izborili su se i sa velikom podrškom sa tribina koju je imala Benfika u prepunoj hali u Lisabonu. Prvi set igrao se poen za poen, Vojvodina se u finišu "odlepila" na 23:20, ali je ipak povela sa 1:0 posle drame "na razliku". Prednost je dala samopuzdanje Vojvodini, koja je igrala mnogo bolje i dosta lakše osvojila drugi set - 25:21. 

U nastavku su oba tima zaigrala dosta reasterećenije jer nije bilo rezultatskog značaja, ali je Benfika uspela da uvede meč u "odlučujući" peti set i zabeleži "Pirovu pobedu". Portugalski tim je iskoristio opuštanje Vojvodine, čiji igrači su već posle drugog kvartala počeli da slave pehar Kupa izazivača. 

Sastav Vojvodine koji je osvojio Kup izazivača na čelu sa trenerom Strahinjom Kozićem: Stevan Simić, Lazar Kolarić, Čedomir Stanković, Borislav Petrović, Miloš Nadaždin, Milan Katić, Igor Jovanović, Nikola Peković, Veljko Petković, Dražen Luburić, Mihajlo Stanković i Miodrag Milutinov. 

Odbojkaši Vojvodine su ove sezone ranije osvojili Kup Srbije, a očekuje ih i polufinale plej-ofa domaćeg prvenstva protiv Crvene zvezde.

2024 © - Vesti online