Subota 11.04.2015.
15:36
J. L. Petković - Vesti

Srbi odustali od odlaska u Đakovicu, nema garancije za bezbednost

wikipedia.org
Zbog incidenata za Božić, nisu izdate garancije Srbima za dolazak u Đakovicu

- Srbi iz Đakovice, 176 vernika zbog bezbednosnih razloga odustaju od odlaska u svoju Đakovicu na najveći naš hrišćanski praznik Vaskrs. Dolazak iz rasejanja u svoj grad, u svoju ulicu, u svoj manastir, ne želimo da iskoriste u političke svrhe sa provokacijama i zloupotrebama kao što se desilo za Božić ove, ali i prošle godine.  I pored zalaganja srpskih predstavnika u pokrajinskim institucijama, nismo uspeli da obezbedimo obilazak, ali to nas neće pokolebati da pokleknemo i odustanemo od svog ognjišta, saopštio je ispred Udruženja Đakovčana, Đokica Stanojević, predsednik udruženja.

- Prištinske institucije i međunarodne institucije nisu u mogućnosti da nam garantuju potpunu bezbednost prilikom boravka na službi u manastiru "Uspenje presvete bogorodice" u Đakovici. Nedolaskom na najveći hrišćanski praznik u svoj rodni grad nismo poniženi i uplašeni pred Bogom.

Ponižene su institucije i pojedinci koji su nadležni i odgovorni za bezbednost svih građana na prostoru Đakovice i Kosova i Metohije, istakao je Stanojević.

Udruženje Đakovčana svim vernicima je čestitalo najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

2024 © - Vesti online