Subota 11.04.2015.
09:20
Z. Mirković - Vesti

"Očekujem veliku podršku dijaspore"

Z. Mirković
Nada se pobedi: Bojana Stamenov

- Očekujem iz Austrije veliku podršku jer znam da ima mnogo naših ljudi, pogotovo što ove godine, nažalost, nećemo imati kolege iz BiH i Hrvatske. Verujem da ćemo imati veliku podršku ne samo od naših ljudi, već, koliko sam mogla da vidim, i od Austrijanaca kojima se dopada naša pesma - rekla je Bojana prilikom posete Ambasade Srbije u Beču.

- Volela bih da se plasiramo među prvih deset jer je to zaista nešto što bi meni mnogo značilo, kao nekom ko je u Srbiji poluafirmisani umetnik, a dobio je šansu da ide na Evrosong. Za mene bi to bilo nešto prelepo, bila bih presrećna i zbog svoje zemlje, pošto smo imali prethodnih godina možda slabije rezultate, izuzev Željka Joksimovića, koji se uvek visoko kotirao. Volela bih da se približimo što više Mariji Šerifović ako je to moguće. Možda čak i da nekako osvojimo to prvo mesto, da vratimo Evroviziju u Beograd - kazala je Bojana i dodala da svi izvođači imaju želju za pobedom, ali da je poenta Evrosonga da dostojanstveno predstavi svoju zemlju i da se dobro provede. Ona je uverena da će jubilarni 60. Evrosong biti dobro organizovani spektakl imajući u vidu, kako kaže, da su Austrijanci veoma organizovan narod.

- Koliko sam uspela da se raspitam jutros kod ekipe koja je radila razglednice, sprema sea ozbiljna organizacija i šou. Pošto je meni prvi put da sam u centru ovih dešavanja, očekujem da to bude spektakularno i verujem da će Austrijanci umeti da iznesu - kazala je srpska predstavnica.

Imamo dobre šanse

- Bilo je mnogo polemike da li da Bojana peva na engleskom, ali iz pre svega umetničkih razloga smo se opredelili da pesmu ipak otpeva na engleskom jeziku. Ali, zato ćemo svuda mahati srpskim obeležjima i pisaće Srbija velikim slovima. Neke procene su bile da bi ove godine pesma mogla bolje da zvuči na engleskom. Neka ne zamere ljudi, ali idemo oportunističkim putem i gledamo šta je pametnije. Procene su da imamo dosta dobre šanse, da smo u samom vrhu - kaže Vladimir Graić, kompozitor pesme "Ceo svet je moj" s kojom će se Bojana takmičiti na Evrosongu.

Z. Mirković
U srpskoj ambasadi u Beču: Vladimir Graić, Bojana Stamenov, Saša Mirković sa predstavnicima ambasade

Evrovizija je, prema njenim rečima, definitivno najvažnija muzička manifestacija u Evropi koja je promenila svoj oblik u odnosu na ono što se ranije dešavalo, ali je i dalje ostala najvažnija i jedina manifestacija takve vrste u Evropi i svetu.

- Ne postoji takmičenje ni na jednom kontinentu gde se države tako sastaju jednom godišnje. Ovo je neka vrsta sportsko-muzičkog evropskog takmičenja i jako je bitno za karijeru pevača koji se pojavi na ovom tamičenju, pa tako i za mene - iskrena je Bojana.

Ona je istakla da učešće na Evrosongu doprinosi i imidžu zemlje, pa će se ona zajedno sa svojim timom potruditi na najbolji način predstavi Srbiju na Evrosongu. Već po povratku u Beograd Bojanu su dočekale brojne obaveze u pripremi nastupa - biće domaćin kolegama iz Crne Gore i Makedonije, ali i izvođaču Austrije koji u Beograd dolazi 21. aprila da predstavi svoju pesmu.

Tanjug
Bojana Stamenov

Procene posle polufinala

Kao autor pesme "Molitva" s kojom je pobedila Marija Šerifović 2007. godine Graić ima veliko evrovizijsko iskustvo.

Ne želi da se bavi prognozama, ali ističe da će se šanse Srbije znati tek nakon polufinala jer će tada procene i kladionice biti ozbiljne i objektivne.

On je dodao da se ne radi samo o tri minuta na sceni, već se pripremaju promocije van takmičenja kako bi se Srbija predstavlja što bolje.

- Očekujem i ovog puta da naša dijaspora stane iza svoje domovine i podrži predstavnika Srbije, kao što je to uvek i činila čista srca - rekao je Graić.

 

 

 

 

 

Tanjug

Pročitajte još:

* Čast je pevati pod srpskom zastavom

* Evrovizija: Srpska pesma na engleskom jeziku

* Protesti protiv Evrosonga

* Pevaj na engleskom da te svet razume

2024 © - Vesti online