Petak 10.04.2015.
11:01
b92.net

Zašto je policajac ubio crnca?

Reuters
Lamer istrčava iz kola i počinje da beži od policajca

Snimak prikazuje naizgled rutinski pregled, policajac je zaustavio "mercedes" crne boje, prišao vozačevim vratima i rekao da ga je zaustavio zbog polomljenog zadnjeg svetla, međutim potom je sve krenulo naopako.

Na zahtev policajca da pruži na uvid dozvolu i polisu osiguranja, Volter Skot je rekao da nema nijedno ni drugo jer tek treba da kupi automobil u kom se nalazio. Za to vreme na suvozačevom sedištu se nalazio Skotov prijatelj koji nije reč progovorio, ali je kasnije uhapšen.

Kratak povratak policajca do svog vozila Skot je iskoristio da na kratko izađe iz "mercedesa", ali mu je policajac naredio da ostane u kolima. Skot je poslušao, ali je 20 sekundi kasnije izleteo iz auta i dao se u beg. Policajac je krenuo za njim, a ostatak događaja je već prikazan, na snimku koji je obišao ceo svet i koji prikazuje službenika policije kako osam puta pogađa tamnoputog begunca u leđa i ubija ga.

Reuters
Majkl Sleger, preplašeni policajac koji je brz i lak na obaraču

Postavlja se pitanje zašto je Volter Skot bežao od policajca koji ga je zaustavio samo zbog saobraćajnog prekršaja. Objašnjenje možda leži u tome što je žrtva 10 puta hapšena i privođena zbog neplaćanja alimentacije i ne pojavljivanja na sud. Skotov brat kaže da se Volter verovatno uplašio da će ponovo biti uhapšen jer je ponovo dugovao pare za alimentaciju.

Majkl Sleger (33) je uhapšen i suspendovan sa posla, a u svoju odbranu kaže da je morao da puca jer se uplašio za svoj život.

2024 © - Vesti online