Četvrtak 09.04.2015.
22:49
sputniknews.com

VIDEO: "Desni sektor“ bacio državnog službenika u kontejner

youtube/Storm News
Završio u kontejneru zog odbjanja da izađe na ulicu: Vasilij Kavacjuk

Vasilij Kavacjuk odbio je da izađe na ulicu, na kojoj su bili aktivisti, zbog čega su ga izneli iz kabineta i bacili u kontejner za smeće. Uz uzvike "Kofer-Stanica-Rusija“ i "Pažnja“, njega su u kontejneru odvezli do železničke stanice i zatražili od njega da napiše ostavku. Kavacjuk je to odbio, posle čega su ga polili zelenom bojom. Zatim su činovnika gađali jajima i ponovo zatražili od njega da napiše ostavku, ali je Kavacjuk ponovo odbio to da učini, saopštio je lokalni list "Firtka“.

U Ukrajini je već bilo slučajeva "đubrišne lustracije“. Zaobilazeći zvanično zakonodavstvo, ljudi pribegavaju narodnom pravosuđu, smeštajući odgovorna lica, osumnjičena za korupciju, u kontejnere za smeće.

Vrhovna rada Ukrajine usvojila je prošle godine Zakon o lustraciji, koji podrazumeva otpuštanje korumpiranih državnih službenika. Lustracija se, pre svega, odnosi na činovnike koji su radili u državnoj službi u vreme prethodnog predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča.

Prema prognozama premijera Ukrajine Arsenija Jacenjuka, lustracija će obuhvatiti oko milion činovnika. Pored toga, vlada Jacenjuka najavila je smanjenje državnog aparata radi štednje državnih sredstava, jer se Ukrajina zbog ratnih dejstava u Donbasu našla na ivici bankrota.

2024 © - Vesti online