Četvrtak 09.04.2015.
21:35
V. Đokić - Vesti

Zavičaj draži od Las Vegasa

V. Đokić
Rodno zaostro u srcu: Vučić Dobrašinović

Titulom prvaka Balkana okitio se 1980. godine u Bugarskoj. Sa JU reprezentacijom, koju je vodio poslednji trener Bruno Hrastinski, obišao je gotovo ceo svet.

V. Đokić
Dobrašinović iz vremena slave

- Video sam puno lepih država i gradova, ali mi se najviše dopao Las Vegas u kojem sam bio desetak puta. U tom gradu sam se upoznao sa trostrukim bokserskim olimpijskim šampionom i četvorostrukim prvakom sveta Teofilom Stivensonom iz Kube. To se nikada ne zaboravlja - kaže proslavljeni Beranac koji sve slobodno vreme provodi u lovu sa komšijama.

- Čim sam okačio rukavice o klin zbog povrede ramena počeo sam da se družim s lovcima i s njima se najbolje opustim i odmorim. Posebno mi je lepo u rodnom selu Zaostro u kojem sam sagradio kuću, pa sa suprugom Brankom i sinom Milijom provodim slobodno vreme. Retko prođe neka zima a da ne odstrelim divljeg vepra, pa dobre pršute bude i za komšije. Rodno selo verujte ne bih dao ni za Las Vegas gde mi je ostao delić srca - kaže Vučić Dobrašinović, nekadašnji bokserski as, čija je kuća u beranskom naselju Talum puna medalja i pehara koje je osvojio u 250 mečeva, ali i kljova od veprova, rogova od divokoza, prepariranih vukova i surih orlova.

- Kao što sam nekad jedva čekao da izađem na ring, tako godinama sa oduševljenjem odlazim u lov bez kojeg ne bih mogao - kaže Dobrašinović.

Dobrašinović je bio selektor bokserske reprezentacije SCG koja je boravila u Kini, odakle nosi lepe uspomene. Iz te zemlje doneo je lovački ruksak od kojeg se ne odvaja.

Ramusović u Nemačkoj

Kao trener u Radničkom iz Berana Dobrašinović je stvorio sampione, Mirsada Ramusovića koji živi u Nemačkoj, braću Došljak, braću Milošević, Miliju i Darka Dobrašinovića. Bokserskim veštinama učio je sadašnje reprezentativce Crne Gore Remza Ikovića i Ognjena Čejovića.

Klubu okrenuli leđa

Bokserski klub Radnički trenutno je pod vedrim nebom jer se pre nekoliko godina sportska dvorana u Beranama srušila.
- U sekretarijatu za sport su nam okrenuli leđa. To su ljudi koji se nikada nisu bavili sportom i koji ne znaju ni šta je sport - veli Vučić.

2024 © - Vesti online