Četvrtak 09.04.2015.
16:45
Vestionline

Zaista - specijalni!

Reuters
Još 20 godina u fudbalu: Žoze Murinjo

- Mnogo sam bolji nego kada sam počinjao trenerski posao. Napredovao sam u mnogim oblastima, a to su čitanje igre, priprema utakmice, metodi treninga... Jedino što mi je teško da promenim je odnos prema novinarima, a to je zato što nikada nisam bio licemer. Nisam star, imam tek 52 godine i smatram da bih mogao još dve decenije da budem u fudbalu - priča "Specijalni" za britanski "Telegraf".

Kao svaki veliki šampion ne želi previše sebe da uzdiže. Uspesi Čelsija su, kako kaže, plod "nekih drugih ljudi", pa tek onda njegovog rada.

- Naravno da nisam najbitniji. Na prvom mestu su navijači, vlasnici, igrači... Tek onda sam ja na redu. Spreman sam na sve, ništa ne može da me iznenadi, pa se zato i ne budim noću kako bih razmišljao o povredama igrača ili taktici - podvukao je portugalski stručnjak.

Murinjo je jedini trener koji je u četiri različite zemlje podigao trofej nacionalnog šampionata. To mu je pošlo za rukom u Portugaliji, Italiji, Španiji i Engleskoj. Dva puta je bio prvak Evrope - sa Portom 2004. i Interom 2010. godine.

2024 © - Vesti online