Sreda 08.04.2015.
18:43
Tanjug

Dodik: Zukorlić je ostrašćeni verski fanatik

Tanjug
Pozvao Zukorlića u Banjaluku da kaže šta ima: Milorad Dodik

Odgovarajući na novinarsko pitanje o navodima koje je objavio sajt "Sandžak pres" iz Novog Pazara da mu je Zukorlić uputio pretnje, govoreći da će "odgovoriti Dodiku kad dođe u Bijeljinu, tako da više nikada progovoriti neće", Dodik je pozvao Zukorlića da dođe u Banjaluku, pa da kaže šta ima, prenela je Radio Televizija Republike Srpske.

Povodom pretnji koje mu je uputio Zukorlić pre nekoliko dana u Malmeu na osnivanju Bošnjačke nacionalne fondacije, reagujući na reči jednog od govornika na skupu koji je Dodika optužio za cepanje BiH, Dodik je naglasio da stoji iza svake svoje izjave u vezi sa BiH.

- BiH žele nasilno da izgrade i u toj funkciji su sada vidimo i muftija, i Mladen Ivanić i Mladen Bosić, i drugi. Po njima smo mi opozicija, remetilački faktor i meni je drago zbog toga, jer nismo izdajnici - rekao je Dodik.

On je naglasio da onako kako Bošnjaci politički hoće BiH, to nije moguće, bez obzira da li je Milorad Dodik predsednik ili ne.

- Nikada neću dozvoliti da se smanji uloga Republike Srpske, a poveća BiH. Ne verujem u BiH, jer je ona promašeni međunarodni, politički i pravni projekat - rekao je Dodik.

On je istakao da BiH nije dobra ni Bošnjacima, jer ne osigurava život nikome ko ovde živi i apsolutno ne vodi računa, čak ni da zaštiti domaću proizvodnju što se, kako je rekao, ponovo pokazalo i sada kada je reč o situaciji sa proizvodnjom mleka.

2024 © - Vesti online