Sreda 08.04.2015.
17:59
Blic

Italijanski kreator: Srpske manekenke su oličenje prave žene

youtube/Natasha Slater
U Beogradu se oseća kao kod kuće: Renato Balestra

Italijanski modni kreator Renato Balestra (89) došao je u Beogradu uoči revije na kojoj će predstaviti svoju novu kolekciju "Opera i moda“. Revija će biti u Narodnom pozorištu, a Balestra nije krio zadovoljstvo što će se ovaj spektakl održati baš u Srbiji.

- Svaki put kada dođem u Beograd kao da se vratim kući. Revija koja će biti održana 24. aprila pokušaće da sažme sav moj umetnički opus, pa zato iz Italije stiže između 140 i 160 modela - kaže za "Blic“ kreator.

- Intenzivni treninzi i teretana su ono što je najbitnije kada je moj izgled u pitanju - kaže ovaj dobrodržeći kreator.

On ne želi da otkriva detalje događaja, ali kaže da će jedna od zvezda večeri biti operska diva Jadranka Jovanović.

- To će biti i modni i muzički spektakl, a muzički deo je poveren Jadranki. Srpske manekenke imaju jednu posebnu lepotu i dopada mi se što nisu premršave. Treba se boriti protiv anoreksije u modi - kaže on.

Renato Balestra nikada nije krio svoju naklonost prema Srbiji. Krajem 1998. baš on je dizajnirao kostime za operu Đoakina Rosinija „Pepeljuga“, koja se igrala u Narodnom pozorištu.

- Balestra je te burne 1998, uoči bombardovanja Srbije, došao u Beograd da vidi kako napreduju radovi. Toliko je bio oduševljen da me je pitao imamo li možda osamdesetoro ljudi da mu pošaljemo da rade u njegovom ateljeu u Italiji. Kada je počelo bombardovanje, bio je jedan od umetnika koji su se borili da se razaranje naše zemlje zaustavi - kazao je upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić.

Renato Balestra je na pragu 90. godine života, ali se ne predaje. Kako sam kaže, tajna njegovog izgleda je u treningu i ishrani.

2024 © - Vesti online